![]() |
Big foot / poszerzenie stopki bocznej / Kacza stopa :)
Witam!
Chciałbym abyście w tym wątku zamieszczali fotki ewentualnie sugestie jak w waszym moto wygląda i sprawuje się poszerzenie stopki bocznej. Wiem że niektórzy mnie wyśmieją gdyż "wystarczy przyspawać kawał blachy i już" albo kupić Touratech-a (który wydaje mi się beznadziejny), jednak takiego wątku jeszcze nie było, a można z poszerzeniem przesadzić i przyspawać dno od wiadra ;) albo coś na wzór touratech-a i wyjdzie kicha bo jest za małe i nie zdaje sprawy. A mnie ciekawi jak wyglądają wasze patenty, jak radzicie sobie w Maroku a jak na bagnach, jak w lesie i wogóle. Za odpowiedzi typu "jebnąć na glebe i zapomnieć" dziękuje :) pozdrawiam! |
Ja stosuję to co mam pod ręką na wyjeździe- opróżniona puszka po piwie, zgnieciona i po problemie...
|
no ja wożę kawałek blachy aluminiowej ryflowanej...jakieś 15x20cm ale to takie dziadostwo... mało rejli podobne :) a kiedyś mi blachę na złom zwiną i co?
|
Cytat:
Ne musisz dziękować ;) |
Cytat:
Sorka fotki nie mam, bo i po co ją robić. :p Mi takie poszerzenie daję radę prawie wszędzie (poza bagnem, ale tam nic nie pomoże). |
1 Załącznik(ów)
Przedmiot dotyczący wątku to oczywiście czarna stopa po lewej... Jeszcze nie miałem okazji testować ale zobaczymy co potrafi na śniegu ;). Zakupione za nie pamiętam ile w POLO w Hamburgu (nie mylić z POLOmarketem).
Po przemyśleniach... Wolę nie spawać i nie kombinować tylko podłożyć coś na kształt takiej stopy (lub kija, lub kamlota, lub puszki po piwie, które z przyjemnością obrabiam na miejscu) |
Na stacjach BP często widuję podkładkę pod stopkę firmy OXFORD. w cenie chyba 40zł. http://static.bikestop.co.uk/media/c...and_helper.jpg
|
Aciu , czy kolejnym tematem będzie jak napompować koło ?
Z dodatkowym zapytaniem : a mnie ciekawi jak wyglądają wasze patenty, jak radzicie sobie..... na różnych stacjach , albo z której strony motocykla najlepiej podejść itp. |
Cytat:
Chwała CI Zaczynam naprawdę lubić to forum |
Dzieju,czyń swoją powinność :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:09. |