![]() |
Stelaże rejli
Siema. Szukam stelazy pod kufry do 4-ki na normalny wydech. Najgorsze jest to ze nie moge ich nigdzie znaleźć. To sobie mysle tak. Mam kolezke co spawa zawodowo i jest łostry macher. Spytam czy nie zrobi mi takich. I spytalem. Pokazałem na zdjeciu a On na to ze spoko, że ma na firmie rury rozmaite i plaskownik i gietarki i spawarki roznej masci. I tu sie pojawia pytanie. Jakie rury i jakie plaskowniki sa potrzebne do wyspawarkowania stelazy pod kufry? Aaaa, te stelaze beda mialy spelniac zadanie stelazy... nie tylko jako "tylne gmole" :)
|
Myślę, że rurka 20-22 cienkościenna będzie ok.
|
Tu poczytaj, powinno rozjaśnić trochę: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7421
|
Cytat:
|
Jak sobie do mnie przyjedziesz, odkręcisz go i potem zamocujesz to zapraszam na priv
Stelaż mam by Hiszpan. |
jesli jedna sztuka to wzór ci nie potrzebny robisz tylko pod swoje kufry i zadnych cudów nie ma jesli zas pod handel to co innego ale wtedy wiesz znak dolara zobowiazuje
|
Pałeł gdzie ja tam do handlu sie nadaje :) dla siebie mi potrzebny. Mam prostu kumpla co sie zajmuje zawodowo spawaniem. Ale Jemu potrzebny wzór bo nigdy takiego czegos nie robił a nawet nie widzial... co tam stelaże... On nawet Afryki z bliska nigdy nie widział... :)
|
Cytat:
No chyba, że ma to być sposób na nudne zimowe wieczory przy flaszce w garażu??:-)) No to zmienia całkowicie sprawę- i w takim wypadku życzę udanej "rzeźby"! |
Cytat:
no dobra to ci podpowiem potrzebujesz znalesc punkty mocowania w swoim motocyklu 3 punkty na stelaż choć możesz i więcej więcej będzie sztywniejszy np holann stosuje 4 punkty musisz zrobić ramke pod kufer moga byc obie takie same ramke mocujesz prowizorycznie na motocyklu i dorabiasz rurki do punktów mocowania i masz fajrant |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:23. |