![]() |
Morze Czarne lipiec/sierpien
Witam,
Wstepny plan: Gdzie? Dookola morza czarnego. Kiedy: Lipiec-sierpien 2012, 14-18 dni. Moto: najprawdopodobniej bedzie to afryczka zamierzam kupic w tym tygodniu. Budget? Niesprecyzowany w zaleznosci od towarzystwa jesli takowe bedzie. poszukuje informacji na temat tego regionu swiata, ewentualnie chetnych do przylaczenia sie. |
oj bedzie tloczno :)
|
ja się wybieram w tamte rejony wstępny cel to Gruzja ,ale jak się okazuje mocno zagrożony przez ograniczony urlop... Plan awaryjny to Ukraina Rumunia choć mogę się ograniczyć tylko do Rumuni w drugą stronę raczej odpada bo już latałem tam na moto... 14-18dni to za mało by oblecieć całe morze... Musisz się określić dokładnie i wtedy możemy myśleć/ docierać szlak oczywiście w ogólnikach bo nie podróżuję z punktu A do B wolę spontan... śmigam z dziewczyną na TA
|
Zarysy mojego planu to Wawa - Odessa - Rumunia - Bulgaria - Turcja - Rosja - Odessa - Wawa
Wyjazd 13 lub 20 lipca. Obecnie slecze nad mapami i rozpatruje warianty. |
Witam,
Ja zrobiłem Morze Czarne do okoła w 14 dni w ubiegłym roku ale to była gonitwa, na spokojnie trzeba mieć 3 tygodnie. Warto więcej czasu poświęcić na Gruzje. |
Cytat:
|
Jak się ma ograniczony urlop a chce się zobaczyć kawałek świata to czasem trzeba pogonić. Osobiście jednak również wole jazde bez napinki.
|
Czemu bez Gruzji?
Cytat:
Trzymam kciuki. Warto tam pojechać. |
Ja się piszę na Armenię, jeśli planujesz, i przejazd do Krymu, gdzie muszę być jakoś w pierwszy-drugi łikend sierpnia..
|
Witam,
Jeżeli wybiera się ktoś do Gruzji przełom maja i czerwca to ja jestem zainteresowany. Szczegóły oczywiście do uzgodnienia. Mój plan to do Gruzji przez Turcję, powrót przez Rosję lub promem przez Ukrainę Pozdrawiam |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:09. |