![]() |
prom Izmir - Ateny
Witam,
Pytanie proste, jak ktoś wie - czy coś pływa stąd do tamtąd? I czy wozi pojazdy? Z góry dzięks. |
Izmir chyba nie pływa ale Hios pływa, a wcześniej Izmir Hios.
|
Płynąłem tą trasą z motorem. Nie ma bezpośredniego połączenia.
1) Najpierw Cesme-Chios, mały promik, krótko płynie (1h), ale ze względu na międzynarodową trasę dość drogi (było ok 90 euro) 2) Później Chios-Pireus, duży prom, płynie 9h, tani (było 45 euro z moto) |
No mi wyszło sporo taniej Cesme Chios. Jakieś 45Eu ale to oczywiście loteria i determinacja w gadce przy okienku z turczynkami o owłosionych rękach :)
Panienka policzyła mnie + skuter zamiast moto czy jakoś tak Spanie w parku na Hios na ławce miałem za to gratis zupełnie :) A na deser był wodolot Pireus - Sifnos :D |
Może rzeczywiście da się coś zakombinować u Turków, bo bardzo boli ta cena patrząc na tą łupinkę i odcinek płynięcia.
Ja wpadłem na 10 min przed odpłynięciem ostatniego promu i policzyli mnie standardowo z cennika. Chios przyjemna wysepka, opanowana przez jednoślady, łatwo znaleźć miejsce pod namiot. |
Ech, myślałem, że moja trasa na tanie wakacje we dwoje jest genialna w swej prostocie.
http://img254.imageshack.us/img254/770/trasai.jpg |
Autoban i jazda na około pochłonie 10X wiecej :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:44. |