![]() |
Czarne fele XRV750 jak ???
Zanim coś zepsuje może ktoś podpowie/naprowadzi jak to zrobić.
Wiem, można w piecu ale tego chcę uniknąć :) Co zamierzam: zdjąć kółka z moto; zdemontować oponę; dętkę, tarczę i wszystko to co się da zdemontować.....zaraz nad nyplem okleić szprychy wraz z piastą; zmatować wszystko przed położeniem podkładu, później lakier jakiś mocny i ponownie na moto :) Nie chcę rozbierać do gołej felgi - nakład pracy może być większy ale NIE chcę rozplatać....koszty też chce zminimalizować :) Po prostu MEGA kozacko podobają mi się czarne....taki mały upgrade na 2012 bo nie wytrzymam :) http://africatwin.com.pl/showthread....224#post218224 W ostateczności mogę pomalować nawet ze szprychami :) Macie jakieś pomysły/doświadczenia itp. |
Podpinam się pod temata-tylko chodzi mi o szprych, afra chyba stała na dworze jakiś czas,gdyż mam prawie wszystkie szprychy zardzewiałe.Wystarczy oczyścić i na podkład nałożyć akryl?No a przy okazji felgi też bym machnął ale to na złoto.
|
fele najlepiej rozpleść i dac do anodowania na kolor jaki sie wymarzy a szprychy równiez rozpiąć i ocynk po taniosci albo chrom. Malowanie i jazda w terenie nie przynosi długotrwałych efektów... Proszkowemalowanie powinno dać rade.... ale nie obejdzie sie bez rozplatania....
|
Ropuch z tego co mi się kojarzy to Chilnol oczerniał swoje koła :)
|
no wlaśnie a kto rozplecie szprychy?
|
Cytat:
kluczyk siódemka plus człowiek do tego podpięty ;) ewentualnie szczypce do drutu ;) |
szlifierką katową pójdzie szybciej ;)
tak wogóle to zastanawiam że żeby obręcze wymienić...utleniają się ale to i tak faktu nie zmienia że ktos będzie musiał je rozpleść a potem zapleść i to jest ta magia... nie wydaje mi się żeby to było ultra proste :( |
rozplecenie i zaplecenie to banał
masz aparat, cykasz full zdjęć jak koło jest zaplecione, później zaplatasz identycznie problemem dla laika jest tylko centrowanie które fachowiec ogarnie Dużo afryk na rozpoczęciu pojawi się w czarnych felgach ;) Pytanie do tych co już mają: jaki sposób malowania?? proszek czy anodowanie?? |
Ja w temacie kół szprychowych polecam z całego serca:
Paweł Król pkrol1@poczta.fm 602833570 Może pomoże również w zmianie koloru. Ceny przystępne. Pzdr Michał |
A RÓŹOWE....:o:at::at::at:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:41. |