![]() |
Wypełnienie tłumika
Jakoś w ciągu ostatniego roku wypierdziało mi całe wypełnienie z tłumika mojego przelotowego. Szukam teraz opcji czym to zapchać i w jaki sposób.
Są dostępne tu i ówdzie jakieś zestawy ale mają w większości nie dość że nie te wymiary co potrzeba jeśli chodzi o powierzchnie to jeszcze grubość takiej maty do tłumików do coś zazwyczaj koło 8mm-1cm. To się tylko owija wokół tej perforowanej rury czy trzeba napchać tego tam na wcisk? Bo jeśli tak to koszt wypełnienia przekroczy wartość tłumika samego w sobie... Może macie jakieś doświadczenia z wypełnianiem przelotówek czymś innym... np kocami gaśniczymi, wełną mieneralną itp |
misza nie masz do mnie telefonu bambusie :)
|
Kiedyś wypełniłem tłumik watą szklana , taką do ociepleń budynków i działało to normalnie.
Teraz do Crki kupiłem u Olka taki specjalny wkład (coś ok 32 zł) , były też wełny mineralne , wypełniona musi być cała przestrzeń między dziurkowaną rurką a obudową zewnętrzną. Kiedyś gdzieś czytałem że kolo wypełnił druciakami do mycia garów, ale nie wiem jak to się sprawdziło. |
Misza wypełnienie jest tylko mi wymiary podaj ile trzeba wezme ci załatwie mam kawałek juz obiecany :)
|
rurki wydechu od webasta owijam wełną mineralną, nie kopci się, nie pali, a spalinki w takiej mini rurce mają duuuuużą temp :) cena też przystępna, 60zł za 6m3 ;)
|
Cytat:
|
misza załatwione masz, mam podjechać i odebrać kawałek dla ciebie
pewnie wyśle bo się nie wybieram w wasza stronę |
Spoko, dzięki pałeł za materiał i dzięki reszcie za pomysły. Przyda się trochę spokoju :) Etap 1 wyciszania będzie gotowy, etap 2 spawanie db-killera w przygotowaniu :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:23. |