![]() |
Tuleje osi koła PiT
Witajcie
W związku z tym że mam dosyć ciągle zalewanych łożysk w kołach przez wodę spowodowanym nieszczelnym zamknięciem simering a tuleja. Potrzebuję pełne wymiary tych kawałków może czasami komuś się walają i ja nie bęndę musiał się gimnastykować przy -22'C. Projekt i wydumka jest taka aby zmotać takowe jak się uda to z alamunium i z tulejką z nierdzewki w miejscu pracy simeringa lub całość z nierdzewki ale tutaj nieznacznie zmienia się masa nieresorowana.:D Gdyby ktoś to ogarnoł stawiam flaszkę:D na Białej(ale po cichu bo ponoć impreza ma być bezalkoholowa-takie czasy):mur:. Projekt relaizowany for moja jedyna słuszna maszyna RD04:rules: To ne je akcja masowa only indywidual |
Maćku, ja to ogarnąłem tak, że jeden simmer kupiłem minimalnie ciaśniejszy i pasował ładnie na istniejący, lekko wychetany dystans, a drugi dystans lekko przetoczyłem i założyłem simmer też ciaśniejszy, dopasowany do stoczonego dystansu. Od dłuższej chwili ich nie oglądałem (cały czas się zabieram za serwis zimowy, tyle, że jakoś motywacja mi leży... :p), ale łożyska wytrzymały cały sezon i luzu na kole nie ma. :)
Wymiarów tych dystansów nie pamiętam niestety i na wierzchu też ich nie mam. |
Hejka
Majki jak wiedzą ludzie z grona znajomych to ja lubię mieć na tip topa i przy flaszce z kumplem który jest bardzie zboczony jeszcze jak ja na temat motóra, wydedukowalim że to nie tylko szpas a i oszczędność będzie(łożyska). Oglądaliśmy takie tulejki od TA i XR moje też takie są bo pamiętam rowki w nich i czuję że to ne je dobre. Facet który się zdeklarował to wyciąć na CNC zrobił ostatnio kosz sprzęgłowy do DRZ-ty więc ma pojęcie i fantazję. Zdrowia for all |
No yo, robiłem je kiedyś. Nawet na tym forum jest temat. Zrobiłem z nierdzewki, ale jakbym robił drugi raz to kombinowałbym z utwardzaniem jakoś. Porobiły się już rowki, niewielkie ale zawsze.
|
A All Balls nie robi tych dystansów do Afriki?
Wymieniałem właśnie u siebie w Cr-ce , koszt to ok 70 zł |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:38. |