![]() |
wymian przednich simeringów
2 Załącznik(ów)
Zebrało mi się na wymianę zębatki ale doszło też przednia zawiecha i wymianę oleju i simeringów. Wszystko było ok do momentu dopóki nie pooglądałem afripedi i wymiany oleum w przedniej zawieszeniu . Albo z moim zawieszeniem coś nie tak albo mam uboższą wersję. Jak zedrzeć osłonę simeringów? Młotek i śrubokręt i lekko podważamy czy to się odkręca?
|
Musisz podważyć cienkim śrubokrętem i zdjąć. Nie powinno stawiać dużego oporu. ;)
|
Majki dzięki poszło.:bow: Mam jeszcze pytanie natury "dzielenie włosa na czworo"
Otóż zauważyłem, iż moje lagi wystawały z półki górnej, zmierzyłem wyszło 3 mm (jest na ladze zresztą tyle frezu) na zdjęciach na forum widziałem, mocowanie lag jest równo z półką czy to ma jakieś znaczenie??? |
Cytat:
Z drugiej strony podziwiam, że zauważyłeś te 3mm "gołym okiem":haha2: |
Istotne jest, żeby lagi były równo w półkach ustawione. Jak jedną wysuniesz o te 3mm to druga ma być identycznie. Ja ustawiam tak, żeby wystawał tylko korek, łatwo wyrównać poziomy. ;)
|
1 Załącznik(ów)
To ja mam pytanie dodatkowe.
Ciekną mi uszczelniacze i chciałbym je wymienić. Czy kiedy wyciągnę lagę z goleni, mogę przy składaniu użyć tego samego elementu nr 15? Załącznik 30061 Czy opcja wydłubania uszczelniacza i płukania zawieszenia bez wyciągania lagi z goleni wchodzi w grę? |
Cytat:
Co do drugiego pytania wchodzi w grę. Tylko po co? Istnieje możliwość wydłubywania za pomocą "wydłubywacza", który to mając charakterystyczną budowę o ostrych krawędziach może być przyczyną uszkodzenia powłoki galwanicznej lagi ;). Rozbierz to będziesz wiedział co jest w środku :). |
Dzięki Paluch.
To była opcja awaryjna na wypadek gdybym musiał wymieniać ten pierścień. Wymieniałem to w poprzedniej Afryce i pamiętam, że nie było tanie i musiałem czekać ze dwa tygodnie. |
Poncki, jak teflon będzie wyjechany to nie ma sensu wkładać starej panewki. Ale wszystko zobaczysz jak rozbierzesz. ;)
Kiedyś kupowałem do 04 komplet ślizgów teflonowych i wcale finansowo mnie nie zmasakrowało, a czekałem parę dni (jak zawsze ;)) |
Wymieniałem też w 04 bo coś tam stukało.
Problem w tym, że po wymianie nic się nie zmieniło... Jakie są objawy pojechanych ślizgów? Z tego co pamiętam to był koszt w granicach 300 zł za dwie lagi ale nie jestem pewien. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:47. |