![]() |
Stacyjka - upalony przewód
Dzisiaj królowa odmówiła posłuszeństwa, zniknęły prądy, oczywiście zacząłem od dupy strony i sprawdziłem dookoła całą instalację zamiast zacząć szukać od stacyjki ;) Upalił się (urwał, odleciał) czerwony przewód dochodzący od dołu do stacyjki. Moje pytanie :
- gdzie znajduje się kostka od stacyjki, chciałbym na szybko zewrzeć przewody (chyba że mam ich wszystkich trzech razem nie sklejać) i jakoś dojechać pod dach żeby na spokojnie wszystko oblukać ? - czy jak odkręcę plastikową obudowę od stacyjki (od spodu na takie trzy małe torksy) to jakoś ten przewód podłącze/skręce itp - stacyjka jest zanitowana od spodu, trzeba rozwiercać ? Pozdro :dizzy: |
Jak zdejmiesz ten plastyk od spodu to nawet i na gumie do żucia można doraźnie ten przewód dokleić :)
|
Cytat:
OK, zdjęcie plastyku to drugi etap, najpierw muszę dojechać do pracy albo gdzieś do garażu (brak narzędzi typu torks itp) także jeszcze raz zapytam : - jak znajdę kostkę od przewodów stacyjki to mogę je wszystkie razem ze sobą zewrzeć, wtedy włączę zapłon czy coś spalę ? :D |
U mnie tak było w trasie. Przeciąłem przewody, tak żeby przy stacyjce były kolory, skręciłem razem, zaizolowałem i przyjechałem do chaty. Stacyjka jest mocowana od dołu dwoma śrubami M8. Kostka jest po lewej pod plastikiem. Po wymontowaniu przylutowałem przewody nieco dłuższe i przy stacyjce zamocowałem trytką - nie są wyrywane, gdy kręcisz kierownicą.
Ale to w wiadrze. |
kostka jest na stelazu w szeregu jedyna czerwona
stacyjka jest zakrecona na śruby zerwane łby a trytka jest fabrycznie. |
sprawdź priv
|
W RD 04, jest na stelażu od zegarów.
W RD 07 i 07A pod bakiem. A dokładnie pod AirBoxem :):) Pozdr. |
Dzięki wszystkim. Więc tak, upalony czerwony przewód skręciłem z niebieskim i jakoś działa, jak stykałem z czerwonym to stacyjka cały czas świeciła niezależnie od ustawienia kluczyka.
Mam nadzieję że wszystko będzie działać (wentylator itp) ? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:08. |