![]() |
Przebyta droga wg zegarów a GPS
Czy ma ktoś mozliwość porównania czy fabryczne zegary przekłamują przebytą drogę w podobny sposób co prędkość? Można by porównać 100km wg GPS i wg dziennego przebiegu. Interesuje mnie to, a nie mam fabrycznych zegarów od kilku lat i nie mam możliwości porównania tego
|
Zegary przebiegu sporo mniej przekłamują niż prędkościomierz. W procentach to tak po mojemu max 1%
|
Za to GPS zdrowo sieje na boki i potrafi trochę doliczyć. Najdokładniej pokazują oczywiście Garminy ;) Nokiowskie aplikacje wykorzystujące wbudowany bądź dołączony (BT) GPS na dystansie maratonu potrafiły mi doliczyć 6km :mur: Garminowskie wynalazki typu FR 305 liczyły niemal idealnie.
|
Gpsmap 62s garmina,w porownaniu do samsunga galaxy s tez o wiele dokladniejszy (pomimo wlaczonych danych z netu)
Na 4,2 km wolnym spacerze z dzieckiem (porownane z google map) gpsmap 62s 4,25km Szajsung s 6,5!!! Fest skakal na sciezce |
A co Misza,sprzdajesz i chcesz rzeczywisty przebieg podac :D?
|
Wszystko pięknie, ale GPS nie uwzględni prawidłowo drogi wynikającej z różnic poziomów (dla przypomnienia a2+b2=c2 ;) )
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jakie warstwice? Przecież gps ustala wysokość na podstawie sygnałów z satelitów a nie z mapy.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:53. |