![]() |
Gruzja - 22.06. - 8.07. - szukam chętnych
Planuję w tym roku odwiedzić Gruzję. Wyjazd 22 czerwca (niestety nie do ruszenia). Powrót max. po 18 dniach. Scenariusz dość sprawdzony: szybka dojazdówka, na miejscu kilka dni na spokojne doświadczenie klimatu, posmakowanie miejscowej kuchni, spotkania z ludźmi, dotarcie do miejsc do których warto dotrzeć, powrót przez Kapadocję. Albo w odwrotnej kolejności :)
Noclegi blisko natury, żadne hotele, majonezy... No chyba, że doleje to jakiś lokalny penzion żeby wysuszyć gacie. Na samą Gruzję biorę kostki. Reszta szczegółów do dogrania. Chociaż w tamtych rejonach zapowiadają w tym roku spory ruch, to jednak na 2-3 motocykle byłoby raźniej jechać. Może ktoś chętny? Tym bardziej, że żona nie chce puścić samego... ;) |
Jak/którędy planujesz jechać w tamtą stronę ?
Też planuję ten kierunek tylko nie wiem jeszcze jak z terminami. |
Stryj-Mikołajów-Kercz-Władykawkaz. Akurat w tym czasie w Doniecku jakieś euromecze planują, więc wole dla świętego spokoju polecieć dołem Azowskiego. Nie przepadam za futbolciżbą...:)
|
Jak chcesz zmieścić całą podróż w 18 dniach to nie licz na żadne spokojne dni. To będzie dość napięty plan.
|
Tak mówią, że i 4 tygodni na Gruzję to mało - najwyżej będzie powód, by tam jeszcze wrócić :D Tranzyt trzeba będzie jakoś szybko przeboleć, a jazdę po samej Gruzji planuję już w innym klimacie - bardziej turystycznym...
|
A Trolle tam będą? ;)
|
Cytat:
Powodzenia! |
Cytat:
Cytat:
|
No wiem, że motocykl zły ale może jednak ktoś w tym terminie się wybiera w tamte rejony i będzie można zespolić siły w imię ekumenicznego, adwenczurowego ducha...?
|
Jeśli nikt cię nie che jedź sam! To jest taka trasa że na pewno będzie się z kim napić, pogadać czy dołączyć na trudniejsze odcinki.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:43. |