![]() |
Dystanse koła tylnego RD03 !!!
Do posiadaczy trójek lub tych co wiedzą.... potrzebuje wymiary tulejek dystansowych - pakuje amor z RD3 do trampa i trampkowe tulejki są bardzo ciasne.
Wiec pewnie trzeba zastąpić - dotocze sobie tylko nie znam wymiarów. Jeśli ktoś by chciał poświęcic tej operacji 4 min to będzie wdzięczny. PS - tez do znawców tematu - ile trzeba skrócić 124ogniwowy łańcuch z RD03 zeby podpasował pod trampka z trampkowym kołem - zębatka 47. Dzieki - jesli ktoś z bliska to moze byc kożyśćbutelkowa lub inna - moge oferowac dobry rabat :P |
hmm złap jakąś fotke z netu i zaznacz o co ci chodzi..wtedy ci pomierzę:)
|
W kwestii łańcucha. AT RD-03 koło RD-04 zębatki 16 X 45 i łańcuch 124 był za długi. Myślałem, że skoro silnik 750 i napęd 750 to łańcuch będzie dobry. Musisz dopasować na moto innej recepty nie ma. Nie pamiętam, ale dwa lub trzy ogniwa musiałem ująć.
|
Cytat:
czesc - MNIEJ WIECEJ wygląda to tak i wkłada się to w zimmering łożyska koła - dystansuje koło od wahacza. http://img02.allegroimg.pl/photos/or.../61/2291926167 Cytat:
Kazmir - ja chce wpakować wahacz z RD03 do transalpa i zastanawiam sie czy przy przełożeniach 16/47 podejdzie arykański. Będe chciał moze pożniej do serii zmienić i wolałbym zeby też sie dało. ( ale wtedy łańcuch sie wydłuzy. wiec ok) jak tam majo.... zamiary stopniały ? :) |
A więc tak, tulejka lewa tj od strony zębatki:
szerokość całkowita lub jak kto woli wysokość-16mm średnica zewnętrzna części która wchodzi w simering-28mm średnica kołnierza 34mm grubość kołnierza 3mm grubość ścianki tulejki 5,5mm średnica wewnętrzna (otwór) 17mm tulejka prawa od strony tarczy hamulcowej: szerokość całkowita-14mm średnica zewnętrzna części która wchodzi w simering-25mm średnica kołnierza 30mm grubość kołnierza 4mm grubość ścianki tulejki 4mm średnica wewnętrzna (otwór) 17mm Wprawdzie zajęło mi to więcej niż 4 min ale mam nadzieję, że wyczerpałem wszystkie możliwe opcje pomierzenia tych tulejek. |
otwory w tulejce sa tolerowane na h7 radze mierzyć do oski ma byc suwliwie
wymiary pod simery mogą być do 2 dziesiatek w plusie ale tu robimy na gładko |
Dobra --- tuleje z afryki nie pasują do trampkowych... tak więc mam na sprzedaż 2 zestawy tulei dystansowych...do tylnego koła o wymiarach jak wyżej. - Pasujących do RD03
|
1 Załącznik(ów)
Został mi jeszcze jeden zestaw - miedzy czasie go ocynkowałem - do rd03
cena 40zł - wysyłka po mojej stronie. |
Thorgal mam pytanie, nie na temat trochę, ale skoro działasz przy transalpie to może wiesz. Chodzi mi o tylny amortyzator od TA650 do afry rd03. Zakładając go do africy będzie ona niższa? Podejdzie? Dziękuję, przepraszam za off ;)
|
hmm
akurat tych amorków tylnych nie mialem w łapie Rozumie ze chcesz żeby była tak sama wysokość... kurde no nie powiem ci... istnieje wiele kombinacji i nie sposób wszystko wypróbować bo trzeba skas albo pożyczyc albo kupić i sprawdzić. Wiem ze jak ja dumałem nad tym jaki i z czego amor wpakować do trampka ( mam jak by co 2 amorki od LC4) i padło na afrykański od RD07 to musiałem do niego założyć sprężynę z trampka bo jest najdłuższa i najtwardsza. Standardowa afrykańska sprężyna była miękka jak guma z majtek. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:53. |