![]() |
Lutowanie twarde
witam w linku poniżej super alternatywa dla spawania( spawarka kieszonkowa) :) sprawdziłem polecam trzyma jak spaw pozdrawiam
http://allegro.pl/aluminium-lutowani...360305154.html |
nie trzyma gówno warte tak naprawdę możesz próbować :D i się łudzić
gdyby to było tak dobre jak piszą to bym tym robił już 10 lat temu :) a jakoś nadal almg5 alsi3 sie używa i to zależy do czego :) |
akurat mam alumaweldem 'pospawany' stelaż bagażnika w ST i mimo, że nie ma u mnie lekko jeszcze się nie oddalił samowolnie.
myślę, że jeśli ktoś nie ma dostępu do poważnego sprzętu za poważną kasę to jest to poważna alternatywa. największym IMO problemem /bo polutowałem już parę rzeczy prócz bagażnika/ jest nadanie często dwóm róznym rzeczom o różnych grubościach i masie /vide pojemność cieplna/ tej samej lub choć zbliżonej temperatury. jeśli to się uda to faktycznie trzyma OK. przy spawaniu łukowym grzeje się sama spoina/miejsce spawania a nie cały detal do temp. płynięcia spoiwa.... no wiadomo. coś za coś. niemniej - nie skreślałbym tej metody całkowicie, za to korzystanie z jakiegokolwiek zabawkowego palnika jaki dodają jako gratis odradzam - szkoda gazu :D ogólnie polecam Alumaweld z powyższymi zastrzeżeniami. matjas |
w każdym mieście ktos spawa alumnium koszta spawania będą nawet niższe
|
Cytat:
matjas |
wieś ma swój urok :)
ale gdybyś szukał we wrocku to jak chcesz to ci dam namiary jak sam nie znajdziesz |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:04. |