![]() |
Jak wymienic uszczelki kolektora wydechowego
Panowie w jaki sposow wyrwac stare uszczelki kolektora wydechowego?
Siedza sobie one w glowicy i ani drgna! Nie chcialbym niczego uszkodzic bo moze jest jakis patent pozwalajacy na wydobycie tego kur..stwa.:dizzy: Dlubalem wczoraj srubokretem ale nic z tego;( |
U mnie wypadły same, pewnie ktoś wcześniej nie przestrzegał odp siły Nm przy dokręcaniu. Ta uszczelka jest dość miękka, spróbuj ją przepiłować a najlepiej ją zdeformować na siłę poprzez zgięciu w pół:)
|
Może to głupie ale jesteś pewien że je tam masz.
|
Jeżeli są dwa uskoki, to ma. Jeżeli gniazdo pod kolektor jest równe (jedno zagłębienie po frezie) to nie ma.
Jak ma, to ja musiałem ostry śrubokręt wbić młotkiem i zagrzebać. Trzeba to robić delikatnie, żeby nie wbić śrubokręta w głowicę. Po przebiciu ruszyły się i wylazły. Trochę ch.. dojście, ale cierpliwości i wychodzą. |
Dokładnie, wydłubać śrubokrętem. Jak je wymieniałem, to się pokruszyły i po rozwarstwiały, aż w końcu wyciągnąłem je na dźwignie śrubokrętem i kombinerkami.
|
No to ja należe do grona szczęśliwców, prawie same wypadły. Pewnie ktoś o sile kowala dokręcał kolektory.
|
To ja mam kilka pytań, pomoże ktoś?
Ma ktoś fotkę takiej uszczelki? Gdzie można ją kupić? Czy w obu głowicach są takie same? Jak wygląda kwestia uszczelek na łączeniach z wydechem. Mam Rd03. Z góry dzięki za pomoc. |
Cytat:
Proszę te miedziane są do kolektora W komin też sa na liście |
Dzięki, teraz już wiem jak to wygląda :Thumbs_Up:
|
poncki - jak chcesz to zapraszam ;-)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:17. |