![]() |
Uvex Enduro vs Nolan N102
Panyyy pomocy!!
Jestem na etapie kupna kasku. Z jednej strony chciałbym kask enduro bo wiadomo, fajny w teren a do tego lans pełną gęba ;) Z drugiej strony rozsądek podpowiada wygodę szczęki.... no i miotem się jak ten głupi :mur: Obydwa te kaski (uvex, nolan) można kupić w podobnej cenie. Dodam, że najchętniej kupilbym Arai Tour lub multiteca, no ale to już nie ta półka cenowa. Pomóżcie mędrcy bo się pochlastam :vis: Ps. dodam, że przestudiowałem wątki na temat kasków i dalej jestem w punkcie wyjścia. W zasadzie to chyba chciałbym, żebyście mnie zniechęcili do któregoś z tych 2 kasków ;) |
najlepiej kup oba.... szczękowiec wygodny na turystyczne szlaki lecz mniej wygodny w teren i odwrotnie
|
pewnie tak bym zrobił gdyby nie to, że musiałbym nerkę sprzedać, żeby mi starczyło ;)
|
ja mam enduro Zeuska za jakieś 200 parę złociszy i N102 za 900 ale wiem że można kupic go za ok 750
|
i narazie starcza choc myślę że enduro na przyszły sezon zmienię na jakiegos lepsiejszego........... choc bardziej to chęc posiadania niz potrzeby
|
Powiem tyle Uvwxa enduro miałem w łapach. Spodobał mi się cholernie to go zakupiłem. Solidnie wykonany fajnie malowanie itp itd. ale nawet się w nim nie przejechałem bo rozmiarówka w uvwxie jest coś nie teges.
Ja kask kupiłem przez neta i okazał się totalnie za mały mimo że w nolanie rozmiar xl mi jak najbardziej pasił. Jak byś chciał kupować przez sieć uważaj z rozmiarem. Zresztą myślałem że może coś z moją dyńką ale podobnie było z chomikową głową. |
dzisiaj mierzyłem Uvexa. M'ka na mnie pasuje ale założenie i ściągnięcie jest koszmarem. strasznie ciasna ta dziura na łeb. Między innymi dlatego się waham
|
dlatego jestem zdania że należy kask przymierzyc bo ja przymierzając uvexy zeusy nitro etc musiałem miec XL a w nolanie L kazda firma ma jakąs swoją numerację więc kupujac w ciemno bez przymiarki ryzyko duze
|
a nolan to dla odmiany S był w sam raz :)
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:24. |