![]() |
Nie chce jechać
Witam, z dnia na dzień moja afra straciła na mocy, wolniej się wkręca na obroty,a jej max to 120 km/h, nie wiem czym może to być spowodowane?? Dodam tylko, że zaczęło sie to od momentu kiedy zmieniłem jej opony z szosowych na kostki, ale to raczej nie ma z tym nic wspólnego... Może ktoś spotkał się z takimi objawami i udzieli jakiejś porady jaka może być tego przyczyna...
Pozdrawiam |
Filtr powietrza, filtr paliwa, pompa, gaźniki, linki ssania, świece. Po kolei sprawdzać/czyścić/wymieniać. Kopci na czarno w czasie jazdy (okopcona rejestracja/kierunek?)? Jałowe w normie czy też nie bardzo?
|
Filtry i linki ssania sprawdzałem, co do kopcenia to nie kopci, gaźniki miała robione sezon temu ale sprawdzę, świeczki też wymienię zapobiegawczo. Dzięki za poradę
|
A jak sprawdzałeś filtry i linki?? Gaźniki raz na sezon się robi, a i tak syfa jakiegoś może złapać zawsze. Zobacz jaki kolor ma świeca, to już coś wyjaśni.
Generalnie pachnie to układem paliwo-powietrze. ;) |
zatkane odpowietrzenie baku?
|
Filtr paliwa jest nowy, a powietrza wykręciłem i wydmuchałem z niego to co tam było. Myślałem że gaźniki robi się co 2 lata lub 20 tyś. km.
|
A dźwięk silnika się zmienił? Może jest jakoś nie w osi przykręcone koło? Może zbyt mocno?
|
Zobacz świece jak będą za jasne to mogły paść membrany w gaźnikach.
|
Sprawdzałem świece i faktycznie jedna jest za jasna, dzięki za info!
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:21. |