Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Rumunia w sierpniu na tydzień (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=14474)

stoner 09.08.2012 17:56

Rumunia w sierpniu na tydzień

Chętnie wyskoczyłbym w Siepniu na tydzień do Rumunii na objazdówkę off + asfaltowe rumuńskie klasyki. Im wcześniej, tym lepiej.
Jeżdżę KTM 690 Enduro, planowałem dowieźć 2-3 sprzęty w okolice Sibiu autem z wypożyczoną przyczepką, zostawić tam samochód i zatoczyć pętlę.

Jeszcze tam nie byłem, konkretne trasy pozostają do wytyczenia. Poczyniłem pewne przygotowania w tym zakresie, ale propozycje szczególnie w zakresie off będą mile widziane.

Jest ktoś chętny?

next22 10.08.2012 03:06

Jedziemy jedna AT i TA wyjazd 19-20 na kołach prawdopodobnie zaczynamy w Krościenku i na Pikuj , baze rakietową, obserwatorium na Popie i dopiero Rumunia transfogaraska i transalpina
Preferowane drogi off szutry po asfalcie wolno max do 110km/h
połoniny ,namioty i ognisko
Powoli

stoner 14.08.2012 01:36

Brzmi bardzo apetycznie. Praca rzuca mi trochę kłody pod koła w tym terminie, ale jeśli pojawi się szansa, dam znać!

fundriver 14.08.2012 22:27

Cytat:

Napisał stoner (Post 253860)
Brzmi bardzo apetycznie. Praca rzuca mi trochę kłody pod koła w tym terminie, ale jeśli pojawi się szansa, dam znać!

Czesc Stoner. Spotkalismy sie kiedys w Maroko, w Panoramie :-)

Potencjalnie bylbym zaiteresowany (chyba, ze wyskocze wczesniej nad Adriatyk) ale najwczesniej 25.08 najchetniej w wariancie z laweta. Albo LC4 Adv albo EXC 450. I jak najmniej asfaltu, znaczy zarowno asfaltowa transaplina jak i transfogaraska srednio mnie interesuja. Z 690 to na luzach mozesz obskoczyc tereny Enduromanii czli Tarcu i okolice -zaj..te do latania (sladow mam w p...). No i przydalby sie ktos trzeci czy nawet czwarty ;-) Dla bezpieczenstwa.

Pozdro!
M.

PS. Zamieniles GS650 na KTM690 ?

stoner 16.08.2012 02:09

Cześć, jasne, pamiętam. Byłoby bardzo fajnie wybrać się razem. Termin wydaje się być super, choć mam teraz kilka problemów do ogarnięcia w postaci choćby formalnego dostania urlopu. Obawiam się też, że nie będę miał możliwości przygotowania dokładnej trasy off, ale jeśli masz gotowce, czemu by z nich nie skorzystać :)

Domyślam się, że myślisz o lataniu na lekko z jednej bazy? Ja początkowo myślałem o jeździe z gratami z miejca na miejsce, ale prawdę mówiąc nie do końca wiem, czego się na miejscu spodziewać.

Sądzę, że u mnie sprawy wyjaśnią się do połowy/max końca tygodnia.

Manger 17.08.2012 12:13

Cześć Panowie,
Planuję wyjazd na kilka dni do Rumunii. Pewnie od czwartku 23.08 max do wtorku 28.08. Myślałem o północnej części Rumunii bo na południe to kolejne kilkaset kilometrów dojazdu, będę na AT :-) i ile się da skorzystam z szutrów. namiot super. Czy to się jakoś wpisze w Wasze plany? Mogę gdzieś się dołączyć.

stoner 20.08.2012 01:00

Plany się wyjątkowo sypią w tym roku. Fundiver ze względu na robotę nie może się wyrwać, innych chętnych brak, ja z kolei tak wcześnie jak Ty nie mogę wyjechać. Obawiam się, że nic z tego nie wyjdzie. Może Ukraina na początku września się uda, zobaczymy.

wojtek II 20.08.2012 10:49

Nie na początku września tylko w najbliższą środę. Pakuj się Stoner i ruszamy.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:11.