![]() |
Wkoło adriatyku 2012
Hej,
W sobotę 25.08 o godzinie 6.00 startuje na wycieczkę wkoło Adriatyku. Mam 16dni. Plan jest taki żeby objechać Chorwację, Czarnogórę i Albanię głównie po górkach i z dala od wielkich miast. Dalej chciałbym w Grecji podjechać do podnóży Olimpu, po czym z Iguomenitsy płynę promem do Włoch. Tam szybki skok do Arco i chwila uniesień we włosko-szwajcarsko-austriackich Alpach. Przez Pragę powrót do domu. Będzie to pierwsza moja poważna, zagraniczna, motocyklowa podróż. Niejedno już zjeździłem i w różnych miejscach spałem ale było to głównie u nas w PL. Wrzucam ustaloną traskę na google maps i chętnie dowiem się co o niej myślą bardziej wytrawni "gracze" :P. Z pewnością dla wielu z Was jest to mały wypad na kawę ale od czegoś trzeba zacząć. http://goo.gl/maps/R9mb5 Spełnia się moje marzenie, które spłodziłem siedząc jeszcze w ławce 2 klasy gimnazjum... od tamtej pory we łbie jeździła mi Afryka a ciągnęła mnie ze sobą właśnie w tę podróż dokładnie w tym momencie mojego życia :D W miarę możliwości będę wrzucał tu cokolwiek z telefonu. Po powrocie chciałbym uzupełnić ten wstęp relacją z fotkami. |
Hej, bede trzymal kciuki za pomyslnosc wyprawy. Niestety moj planowany wyjazd z IRE do Francji nie wypalil. Kumpel miesiac przed data wyjazdu wycofal sie a ja wymieklem- w pojedynke mam troche obaw. Rozne rzeczy w zyciu widzialem, moze jestem dupa a moze jestem przewrazliwiony? Powodzenia :Thumbs_Up:
|
Grabbie nie świruj skromniaka bo plan Masz ambitny:Thumbs_Up:Powodzenia:D
|
Spelniaj marzenia i wracaj pelen przygod. Obrales cel, do dziela. Chetnie przeczytam, obejrze namiastke tego co przezyles, doswiadczyles, a czym podzielisz sie w kilku slowach. Usmiechu duzo.
Aha... Po powrocie wrzuc ze co na avatara. Zdrowka. |
tak tak-pisz i duzo zapamietuj-bo traska fajna i chetnie sam bym taka zrobil.Ale to na pozniej-wtedy bedziesz przepytany;)
Polamania lusterek |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Przejrzałam odcinek albański, bo połową tych tras jechałam w lipcu z Bliźniakiem. Nie mam pojęcia , jakie są Twoje umiejętności off i jakie masz gumy, ale na tej trasie umęczysz się bez kostek i liczyłabym na nią jakieś 4-5 dni. Nam średnia prędkość poza asfaltem (jazdy, nie średnia) wychodziła 15-20 km/h. Więc jeśli nie chcesz tyle czasu spędzić w AL, to zrezygnuj z Theth i pojedz asfaltem SH22 do Bajram Curri i dalej szutrem do Valbone.
To może da Ci pogląd:https://picasaweb.google.com/1089464...51/Albania2012 |
Cytat:
|
No to ok. Na naszych trasach błoto raczej nie miało z czego się robić, co najwyżej śliskie kamienie albo po prostu głębsze potoki. Ale nowe kostki (TKC 80) zjadło mi (a to było niecałe 5kkm) o jakieś 70% ;)
|
Powodzenia! sam się zastanawiam nad podobna pentelką. Fajna traska.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:18. |