![]() |
Demontaz zbiornika paliwa
Zwracam sie z prosba o opisanie o ile to mozliwe jak i w jakiej kolejnosci postepowac przy demontazu zbiornika,co nalezy przy tym odlaczyc itd.
Aha i czy nalezaloby oproznic zbiornik przed zdieciem?jesli tak, to jaki jest najlepszy sposob? Pozdrawiam |
1. zamknąć paliwo i kranik odkręcić :) (długi śrubełek trza)
2. plastiki boczne 4 sruby 3. filtr powietrza 4 sruby 4. dwie śruby od samego baku (pod siedzeniem) 5. jak bak pelen to bedzie cieżko ale da sie... trzeba podnieść tak aby wyhaczyc z zaczepów z przodu a równocześnie zmieścic się z kranikiem i przełożyć go przez ramę tak aby węzyk od paliwa odłączyć... od wsio.... |
ja wężyk z pompki zdejmuję wydaje mi się ze wygodniej
|
Odkrecic kranik?czy samo to jego zamykadelko?bo jak calkiem go odkrece to waha bedzie wszedzie chyba co?
przez zamykadelko rozumiem to cos dlugiego co sie przekreca przy zaykaniu paliwa |
Cytat:
|
no ok moze byc i zdiecie z pompki wszystko jedno tylko jeszcze trzeba wiedziec gdzie ona dokladnie sie znajduje.
Przed kradzieza AT byla w takim stanie ze wiedzialem gdzie jest wlew paliwa teraz dopiero zaczalem zajmowac sie praktyka... |
hehe, No to cala zabawa jeszcze przed Toba, ja juz koncze, albo mi sie tak wydaje :), Pozdrawiam
|
Cytat:
mysle ze warto, jesli jeszcze tam nie zagladales. pompa paliwa to taki walec z kabelkiem i dwiema rurkami po lewej stronie pod bakiem. znajdziesz napewno :Thumbs_Up: |
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:18. |