![]() |
Ślizga się sprzęgło.
Jak w temacie. Efekt występuje tylko na ostatnim biegu przy prędkości koło 160km/h. Efekt jest taki, że motocykl zatrzymuje sie w okolicach 160 a wskazówka obrotomierz idzie na maxa w górę.
Czytałem, że niektórzy nie ruszają sprzęgła do 150 tyś km przebiegu, a ja mam niewiele ponad 60.000 km - czy to możliwe?? Czy to sama tarcza?? Może coś grubszego?? Mam się martwić?? Proszę o opinię |
właśnie taki są objawy kilometry nie mają wielkiego znaczenia zależy jak katowałeś at
|
katowania jeszcze nie było, sprzęt dopiero kupiony (z 1000km machnąłem dopiero, większość szosa)
|
Ale został kupiony używany. Jak jest z luzem na klamce? Odpowiedni, czy linka jest non stop napięta?
|
Miałem to samo w trampku, 5 bieg i szczytowy moment obrotowy wypadał na takich obrotach.... na szczescie jest to usterka z którą można jeszcze sporo objechać jak sie o tym wie i unika poślizgów.
|
Cytat:
Możesz zapodać mocniejsze sprężyny( np nowe EBC) i jeszcze sezon lub dwa polatasz. Owszem sprzęgło będzie twardsze ale latać się da. |
Jeździć wolniej ;) a zimą zrzucić dekiel sprzęgła i pomierzyć grubość tarcz i długość sprężyn :D
|
Cytat:
|
Grubość może być nominalna. Przypalenie to jest przypalenie.
|
To fakt, ale podczas pomiarów można pewnie organoleptycznie zbadać przypalenie :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:42. |