![]() |
Wałek zdawczy
2 Załącznik(ów)
Mam pytanie do bywalcow; czy ktos w Polsce robi cos takiego jak na tych zdjeciach??Usztywnienie zebatki na walku zdawczym.We Francji robi to jakas firma za 35 euro.
|
ma kolega jakieś namiary do tej firmy w francji ??
|
Rozwiązanie godne rozważenia. Wydaje się że jednak dla wałków o małym stopniu zużycia...
|
Sam zastanawiałem się nad wprowadzeniem na rynek takiego rozwiązania. Niestety tanio nie da się zrobić. Osobiście uważam, że chemia zalatwia sprawę. Więc po co przepłacać.
|
Cytat:
Lepi....nie rozumiem Twojej wypowiedzi....wystarczy rozwiercić i nagwintować zębatkę - ile to może kosztować ??? |
Opowiedz więcej o gwintowaniu zębatki bo nie ogarniam.
|
Widzę proste rozwiązanie.....zębatka w uchwyt...wiertarka stołowa...i dobre wiertło....później gwintowanie otworu...wkręcasz śrubę imbusową która dociska zębatkę do wałka....nie róbmy z tego zagadnienia.....skoro firma robi tę usługę za 35E to my sami zrobimy to sobie za 30 ale PLN włącznie z piwem !!!
|
Macie może więcej zdjęć tego patentu? Bo jednej rzeczy nie ogarniam- gdzie tu jest zabezpieczenie zębatki?? Co ją trzyma na wałku prócz tej jednej małej śrubki?
No i jak to ma funkcjonować przy zębatce oryginalnej? |
Ropuch to nie usługa polegająca na nawierceniu zębatki i gwintowaniu , a dorobieniu dodatkowej tulei z wielowypustem w której są otwory do blokady. Przypuszczam, że oryginalnego zabezpieczenia nie ma. Śruba blokująca wchodzi w ten rowek w, którym siedzi fabryczne zabezpieczenie. Jeśli tak to IMHO kiepski to patent.
BTW próbowałeś wywiercić w zębatce otwór i go potem nagwintować np. na M6:bow: Spróbuj! To potem porozmawiamy o tej operacji przy :beer:;) |
Te dwie śruby na obrzeży pierścienia "wchodzą" na ten "wyrzezany" rowek w wałku i to one tak naprawdę trzymają ten pierścień na na miejscu i nie pozwalają się przesuną mu. To tylko moja teoria:confused:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:53. |