![]() |
Niklowanie - gdzie?
Chciałabym poniklować stare felgi w moto, możecie kogoś polecić ?
|
nie jestem pewien czy chcesz koniecznie niklować...
niklowane były detale motocykli przed 1939r tak ogólnie - powłoka lekko żółtawa i miększa niż chrom. jeśli to MA być nikiel to ponownie zazdroszczę :D jeśli chodzi o chrom to zadzwoń do mnie. dam Ci dobry namiar na krakowskiej we Wro. ew. szukaj fmę Galtech. odwiedzisz od razu na kawę koleżankę z gumoserwisu. cena będzie zależała głównie od tego w jakim stanie znajdują się koła. jeśli są wżery to trzebaby to pomiedziować konkretnie lub pocynować przed miedzią. proces dla zniszczonych elementów zrobionych tak na sicher jest drogi. matjas |
Felunek w afrykach jest zdaje się kadmowany, żółty cynk jak niektórzy mówią...
|
raczej są to aluminiowe felgi anodowane.
|
przepraszam Panowie ale czy ktoś mówił o felgach do AT?????? :/ lub innych z alu?
|
W Trzebnicy robią,dużo różnych rzeczy do staroci u nich widziałem.Tak jak Napisał Matjas,tanio nie będzie.
http://www.galwanizernia.kulik.com.pl/main.html |
|
w google znalazłam, ale że to dla mnie nowe klocki ( nie wiem czy np warstwy miedź nikiel chrom to konieczność itp... więc wolałam zapytać bardziej doświadczonych Kolegów
a niklowane będą felgi do Jawy 350 - maszynki, na której zrobiłam swoją pierwszą zagraniczną eskapadę :D oczywiście 100 lat temu hihihi |
Ja w wawie tydzień temu za kierownice z klamkami od WSK dwu ramówki z 64r zapłaciłem 200 zł.Jedna felga to około 250-300zł
|
1 Załącznik(ów)
Bartasso - czytaj to co inni napisali wcześniej :D
Rumjanek - jeśli to było 100 lat temu to tylko nikiel :D Ceny /jak pisałem wcześniej/ zależą mocno od stanu objektu do renowacji. Jeśli przypadkiem masz Renate na mysli Jawę TS350 to raczej proponowałbym zakup nowych obręczy - będzie taniej. Niestety znając Ciebie spodziewam się, że kurs na 'A' robiłaś na czymś takim jak poniżej :D. Jawa 350 mówiłaś??? :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:20. |