![]() |
Ret Bike kurtka plus spodenki
:hello:
Przeglądając gazetkę motocykl na porannej toalecie :p natknąłem się na całkiem ciekawy zestaw kurtka plus spodnie :) Kurtka Ret Bike model Ret Voyage z kolekcji na 2008r. http://www.retbike.pl/odziez/kurtki_...yage_2008.html Oraz spodenki model Ret Travel (też kolekcja 2008) http://www.retbike.pl/odziez/spodnie...vel_2008_.html I w związku z tym pytanie... Czy warte to jest zachodu? może ktoś miał z tym do czynienia i zechciał by się podzielić opinią? cena całkiem przystępna a do kupna zachęca mnie jeszcze fakt iż kolega zanabył zestaw tej firmy z modelu Ret Sport i jest zadowolony a nawet woda do środka mu się nie wlewa :p Z Pozdrowieniami |
Kurcze wydaje mi sie że w tej cenie albo za kilka groszy wiecej dostaniesz cos lepszego. Ja znowu słyszałem i widziałem z resztą tez produkty RB i jakoś wykonania była raczej gorsza niż chińska (rozdarcia na szwach). Dołóż pare zł do innego kompletu....
|
mam spodnie retbike, co prawda jakiś stary model, ale NIE POLECAM. Kupiłem parę lat temu, jak zaczynałem jeździć - byłem młody, głupi i chciałem tanio...
Prują się na szwach, przemakają nawet przy niewielkim deszczu, łaty wzmacniające na dupie już odpadły całkowicie, ochraniacze na kolanach odwijają się i cisną powodując dyskomfort. Ogólnie mówiąc tymi spodniami retbike załapał u mnie krechę i nigdy już nie kupię produktu tej marki. Podobnie jak Probiker |
Jeżeli budżet bardzo mocno Cię ogranicza to na motobajzlu za 600 zł można kupić kurteczki HEIN GERICKE na Gore-texie. Co do Retbikowych spodenek, tutaj możesz coś poczytać o chyba nieco "wyższym" modelu.
A Twój kumpel musi być mało wymagający ;) |
to może tak: jaka będzie Twoja następna kurtka i dlaczego nie znowu Retbike?
moja odpowiedź brzmi: przemaka, nieoddycha, cena wcale nie jest atrakcyjna, za taką kasę znajdziesz coś znacznie lepszego, tak jak pisze Szwedzki. Pamiętam, że zeszłej zimy na ebay.de były najniższe modele Rukki na gore-texie nawet za 200€(oczywiście nowe, jakiś duży sklep robił wyprzedaż), także lepiej poszukać, zapolować na okazje itp... Retbike'owi mówimy stanowcze RACZEJ NIE!!;) |
Dziękuję, szkoda że opinie są takie a nie inne (lepsze)
Czytając Wasze opinie oraz tekst dostarczony przez Szwedzkiego Kucharza muszę stwierdzić iż odpuszczam sobie ten komplet :( Lepiej trochę dołożyć niż kupić taniej i potem żałować :mur: Wobec tego mam takie pytanie: Co polecacie ? Ja potrzebuję strój: -na każdą pogodę -dobry do podróży -przewracać się nie zamierzam - Królowa nie jest crossem;) -mam możliwość sprowadzenia towaru z usa -cena gdzieś tak do 1300zł w porywach do 1500 ;) -no i w miarę ładny, sporo kieszeni żeby miał ;) -koniecznie kolor czarny -no i co najważniejsze dobre ochraniacze Pozdrawiam, szerokości :) |
za 1500 masz komplet HG Touareg - polowac trzeba tylko na to, jeszcze ci zostanie na dobre rekawiczki
|
Reta Bike jest bardzo uniwersalne, mokro w nim i w deszcz i przy słońcu (pot). :)
A poważniej, gdy chcesz mieć jak najbardziej uniwersalne ciuchy, zapomnij o czarnym kolorze. Trochę słońca i masz piekarnik na postoju. Po co Ci ochraniacze jak nie zamierzasz się wywracać? ;) |
No racja sam z siebie to wywracać się nie zamierzam... ale zawsze wywrócić może mnie jakiś inny pajac :mur: ;)
Da się ten Hein Gericke Tuareg sprowadzić z usa...? pytam bo na y-ebayu tego nie znalazłem ;) ps. musi być czarne bo motór czarny - pasować musi... |
czarne ciuchy i kask to chyba nie na lato...:confused:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:42. |