![]() |
TDM 900 opinie-wrazenia
kolega szykuje sie do kupna TDM-a 900.
mial ktos kontakt,jezdzil,dotykal,chodzi mu o trwalosc, zuzycie paliwa,i ogolnie trwalosc motocykla. |
Średnie spalanie na poziomie 6,5 l/100 km. Jeśli chodzi o hamulce i ABS – działają bez zarzutu. Skutecznie trzymają w ryzach ważącą 223 kg maszynę. Nie ma centralnej podstawki – to wkurzająca duperela, bo łańcuch trzeba dość często smarować, a gdy motocykl jest na maksa obładowany bagażem, trzeba się trochę spocić albo zrobić po parkingu rundkę z puszką sprayu.
|
:Thumbs_Up:
Najlepiej będzie jak kolega wejdzie na stronę www.tdm.pl Tam już chyba wszystko zostało napisane o tym modelu. |
Kiedyś chciałem kupić i... mam Afrykę
|
Cytat:
|
To pochwalcie się w czym był gorszy TDM i jak bardzo ;)
|
Gdybym miał kupić szosowy motocykl turystyczny to tdm byłby jednym z faworytów. W czym jest gorszy od Afryki? W niczym - to motocykl o innym przeznaczeniu.
Aha...silnik podobnie jak w XTZ - tu gdzie w afrze moc się kończy w tedeemie zaczyna się ogień :) Wizualnie to rzecz gustu, mi się podoba. Pozdrawiam zimny |
TDMa to przyjemny motocykl. Miałem 4txa przed afryką i tenerą. 900ta to w zasadzie poprawiony 4tx - nie bierze oliwy i ma wtrysk - spalanie min. da się uzyskać lekko poniżej 4/100.
Być może kiedyś znowu stanie u mnie w garażu. Był to pierwszy motocykl, którego nie znienawidziłem po całym dniu spędzonym w siodle (kolejnym była ST ;) ). |
Miałem 4txa też. Zacne moto. Zawias rewelacja, po każdym rodzaju asfaltu jedzie jak po szynach. Hamulce rzednie bardzo poprawne, tylny działający praktycznie w systemie 0/1. Silnik bardzo żwawy a przy tym bardzo oszczędny. Standardowa kierownica dziwnie wąska i mało wygodna, standardowa owiewka przy moim wzroście 180cm powodowała walenie strugą powietrza centralnie pod kask - 900 ponoć poprawione i problemu nie ma, u mnie sprawę rozwiązał deflektor.
|
Cytat:
Nie ma lepszych czy gorszych motorów ............ są tylko źle "serwisowane":D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:00. |