![]() |
Kufer + oparcie = narzekająca żona, czyli patent jak cofnąć kufer
7 Załącznik(ów)
W związku z nowym centralnym kufrem, który miał oparcie pojawił się problem. Żona zaczęła narzekać, że teraz ma za mało miejsca
-można zignorować i się cieszyć, że można samemu po krzokach jeździć -wyrzucić oparcie, a szkoda jak już jest -coś wymyślić :) I tu się pojawił taki o to pomysł w zimowe wieczory :) Może się komuś to rozwiązanie przyda bo mi na pewno tak. A wygląda to tak Załącznik 38108 Załącznik 38109 Są dwa elementy (prawy i lewy) montowane w ten sposób. Bagażnik plastikowy był już w ten sposób naprawiony (zaśróbowany) to nie moja robota :D Załącznik 38110 Załącznik 38111 Płyta jest teraz przykręcona w dwóch orginalnych miejscach i trzecim które jest wysunięte już po za plastikowy bagażnik Załącznik 38112 Załącznik 38113 A w miejscu pomiędzy siedzeniem a kufrem już myślę o jakimś "piórniku" coś takiego jak przy czopkach jest często montowane na lagach lub jakiś mini rogal :D Załącznik 38114 Dodam tylko jeszcze że ten kąt nie jest bez powodu :) to dla tego żeby górą oparcie odeszło jak najwięcej a jak najmniej kufer odsunąć do tyłu. |
Pomysł ciekawy, tym bardziej że moja żona też narzeka na plecki. Faktycznie jest ciasno.
|
Bardzo fajny patent! Ja tez coś takiego stosuję ale bardziej prymitywne i jedynie odchylajace kufer do poziomu.
|
Cytat:
Teraz jest tyle miejsca, że żona zagospodarowała miejsce w kieszeni na placach mojej kurtki :mur: a tak to był spokój :D |
Tylko czy ten stelaż nie będzie zbyt mocno obciążony... O ile pamiętam jest on zrobiony z badziewnego tworzywa, które dość łatwo pęka.
|
Cytat:
|
Ja założyłem bagażnik od Wasilczuka i jest git. Kuferek cofnął sie do tylu, jest bardziej poziomów i nie trzęsie sie jak wcześniej na plastiku. Poza tym bagażnik jest super mocny i moto można za niego podnosić. Polecam to rozwiazanie :-)
Sent from my iPad using Tapatalk HD |
też myślałem o bagażniku od Wasilczuka ale w tej chwili wole na coś innego wydać kase a ten patent kosztował tyle co nic (to co miałem pod ręką) i jakieś 3godz myślenia ;)
|
masz racje, bagaznik W. super zrobiony ale swoje kosztuje.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:12. |