![]() |
Podstawy mechaniki silników motocyklowych
Witam
Szukam wszelkich dostempnych książek, materiałów w wersji elektronicznej(bądź linków). Dotyczących podstaw mechaniki silników motocyklowych. Coś dla laika, który chce opanowac temat, żeby zacząć swoją przygodę z samodzielną naprawą motocykli(choć by tych najmniejszych:)). Zasady działania poszczególnych podzespołów i takie tam.... Poprostu coś, żeby ruszyć z miejsca. Wszelka pomoc w gromadzeniu materiałów pieruńsko wskazana:bow: |
Mam "Poradnik motocyklisty" Dmowskiego.
W sumie mogę odsprzedać, bo juz przeczytałam :) Jak jesteś zainteresowny, to zapraszam na PW. |
Książki Rafała Dmowskiego to dobry pomysł na początek. Zresztą to chyba jedyny polski autor zajmujący się tym tematem. Wydał kilkanaście pozycji.
Wysłane przez Tapatalk. |
Jest tez Tomasz Salek z kilkoma pozycjami.
|
Znalazłem coś takiego.... Jest tego parę odcinków. Wiem, że w większości goszczą tutaj starzy wyjadacze :D ale może komuś się przyda. No chyba, że było:vis:
http://www.youtube.com/watch?v=re8RvifvzB4 |
Jeśli chodzi o konstrukcję silnika spalinowego to każda książka do technikum da rade, a jak interesują Cię zagadnienia typowo motocyklowe to tylko kurs warsztatowy, np. w Krakowie :Thumbs_Up:
|
Ale się zasapał po podniesieniu afryki, mógł wziąć jakiegoś singla:]
|
"Mechanik silników spalinowych". Książka do technikum. Powinna być przystępna dla laika :P
|
Hmm. Tez bym przygarnal jakas dobra ksiazke na ten temat.
Kamyk |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:12. |