![]() |
Crossfire zwykle czy SRS
hej, widzicie sens inwestowania w drozsze SRS z wymienna podeszwa?
czy jest miedzy nimi jaka inna konkretna roznica? Oczywiscie off, nie jakis hardcorowy:) pzdr anax |
Nie wiem, czy są inne różnice ale wymienna podeszwa nie jest ci raczej potrzebna. Chyba, że masz bardzo hardcorowe, ostre podnóżki.
|
Wydaje mi się że nie tylko o wytrzymałość chodzi, ale też możliwość zmiany rodzaju podeszwy bez klejenia:
http://www.ebay.pl/itm/STIVALI-SIDI-...#ht_1122wt_964 A więc podeszwę z różnym bieżnikiem - np. bardziej terenowym ;) |
SRS zdaje sie że nie mają okuć na czubkach.
|
Okucia to by sie przydaly. Kwestia tej bardziej terenowej podeszwy- czy jest sens. Biorac pod uwage koszty- buciory drozsze o ok 300 od zwyklej wersji+ dodatkowa podeszwa terenowa- pewnie tyle samo. Robi sie duzo. Podnozki mam pivoty, troche ostre sa, ale z kolei nie jezdze super duzo... Kwestia czy jest sens tylko (az) dla tej podeszwy przeplacac...
Ok podeszwy nie 300 a ok 100 :) nie otwieralem linka zanim odpisalem |
Mam SRSy i cala podeszwa jest sporo mniejsza niz w wersji "cross" i nie podwinieta z przodu. W efekcie caly but jest mniejszy z wierzchu przy tym samym rozmiarze. Latwiej prawidlowo postawic stope, tj. chowajac palce. Minusem jest to, ze przy braku wystajacej podeszwy, przytarcia uszkadzaja sam but. Do offu wybieralbym zwykle.
|
SRS-y to wersja supermoto ich podeszwa lepiej trzyma na asfalcie , używam takich ale wyłącznie do Offa.
Nie zauważyłem do tej pory aby okucia do czegoś mi się przydały, za to widzę że podeszwa troszkę dostała od podnóżków (pewnie przy skokach) i od kopniaka. To że można podeszwę wymienić jest dla mnie zajebista opcją, bo nie trzeba po 2 latach intensywnego używania wymieniać całych butów |
Ja wybrałem zwykłe, SRS miały, jak to już koledzy wspominali, węższą podeszwę, cały but jakiś mniejszy i stopie było ciasno. Sama podeszwa IMHO nie nadaje się do offa, jest zbyt gładka, śliska i jakaś taka cieniutka...
Moje okucia są powgniatane, zatem na coś się przydały. Pozdrawiam, Wolo |
Ponieważ też zastanawiam się nad Crossfire dopytam w tym wątku:
1. czy ktoś z obecnych wymieniał może podeszwy w zwykłych crossfirach? 2. co powiecie na temat gaerne supermoto ? |
Ja mam Gaerne Enduro i bardzo sobie chwalę. Na podeszwach z wersji Cross nogi mi się ślizgały bo prawie nie było bieżnika. Teraz jest Vibram i wszystko trzyma jak należy.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:52. |