![]() |
Jakie tarcze, jakie klocki przód RD04?
Ratunku, pomóżcie! Powinienem wymienić tarcze przednie w mojej RD04 92' (mają poniżej 3,5 mm grubości), i zaczęło się : co wybrać, jakiej firmy tarcze, i w jakiej kombinacji z klockami? Przejrzałem forum, ale informacje są raczej sprzed roku-dwóch, i jak znam życie, oznaczenia rodzajów klocków pewnie są nieaktualne. Na Allegro są tarcze TRW i EBC, natomiast klocków wysyp - TRW, EBC, mało mi znane VESRAH, GOLDFREN, no-name. GOLDFREN nie chcę, już miałem krótki czas - dziękuję, to samo z no-name. Wolałbym tarcze i klocki kupić w sklepie kogoś z Forum (po co obcym dawać zarobić), ale chciałbym porównać ceny, tym bardziej, że nie ma w opisach twardości. Chciałbym mieć klocki raczej miękkie, żeby nie zjadły nowych tarcz zbyt szybko.
Pomożecie? Z góry dziekuję, pozdrawiam, Łysy. |
Polecam tarcze NG co do klocków Niebieskie Brembo albo idąc po kosztach czarne EBC sam taki zestaw zakładałem do mojej byłej 04ki.
|
Cytat:
|
mam takie tarcze NG jak chcesz to wal
|
W zeszłym sezonie założyłem przód NG, a klocki podobno miękkie Versachy, zrobione 20k km i klocki mają połowę mięsa, za to tarcze widać, ze dostają po dupsku. Więc to zła konfiguracja.
|
Cytat:
|
Temat zakupu zakończony, dostałem dobrą ofertę od Thorgala, zaryzykuję. Oczywiście, dywagacje na temat układu tarcze vs klocki można prowadzić w tym wątku - albo wątek zamknąć. Dzięki za odzew i pomoc, i byle do wiosny !
Łysy. |
Cytat:
|
ktoś chce jeszcze bo mam jeszcze 4 na stanie :P
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:17. |