![]() |
Bank dla podróżnika?
mBank mi przysłał informację, że od maja zamierza prowadzić opłaty za wybieranie pieniędzy z bankomatów za granicą - w związku z czym przestał być tak atrakcyjny jak był kiedyś :-)
Jaki bank / karty itp. FAT poleci ludziom jadącym za granicę poza eurostrefę? :-) |
Jak masz regularne wpływy na konto w mBanku to bierzesz pakiet do konta i dalej masz bezpłatne bankomaty.
http://www.mbank.pl/konta/uslugi-dod...ekonta/#tabs=1 |
Wiele banków ma teraz wypłaty po za granicami kraju bez prowizji.
Kiedyś patrzyłeś w jakiej walucie (euro czy dolar) prowadzone są rozliczenia, obecnie są karty, gdzie rolicza się w zależności od strefy tak lub tak. Ja ma karty w Aliorze i Eurobanku - jestem zadowolony. PS. Warto mieć jedna maestro druga visę |
Cytat:
|
Cytat:
Ważne, że kolegów odpowiednio rozliczyłem po powrocie do domu ;). |
Ja też polecam przyjrzenie się tym "pakietom do e-konta" w MBanku. Ja sobie to ustrojstwo włączyłem przed wyjazdem na Krym, dzięki czemu miałem darmowe ubezpieczenie zdrowotne w podróży i jak tam przytrafiło mi się gagu w postaci wybitego barku to bardzo zgrabnie się mną zajeli.
Napiszcie pls w jakich rejonach mieliście problemy z Mastercardem? |
Cytat:
Z tego co widziałem to Toyota bank ma za darmo na całym świecie. Cytat:
|
Cytat:
|
No i bądź Pan tu mądry w tym wszystkim :dizzy:
Czyli najlepiej klasycznie, kasę przy orderach nosić ;) |
Ja używam zwykłej maestro z Pekao i jestem zadowolony, nawet jeżeli jest prowizja przy wypłacie to i tak mniejsza niż korzystanie do takiej operacji z karty kredytowej , a po osobistych doświadczeniach gotówka jak najbardziej powinna być .
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:06. |