![]() |
Tarcie przednich klocków
Witam,
zdoiłem przednie koło wymieniłem oponę na kostkę założyłem z powrotem i efekt taki że klocki trą o tarczę. Za grzyba nie mogę tego ustawić, wkręcałem i wykręcam koło i jak trze tak trze. Przed wymianą było wszystko ok. Macie jakiś pomysł co robię źle albo tak to ustawić. Pozdraiwm |
Zapieczone tłoczki, zatarta/paproch w pompce, zatarte prowadnice zacisku, źle skręcone lagi na ośce (za bardzo "na zewnątrz"). takie propozycje sprawdzenia :)
|
Cytat:
|
po za tym jakieś 2,5 tyś km miałem u Szparaga robione
czyszczenie i smarowanie zacisków przód i tył czyszczenie i odpowietrzenie układu wymiana zestawu naprawczego pompy hamulcowej przód |
Cytat:
Sorki, nie mogłem się powstrzymać :D |
A nie jest to kwestia tego że muszą się "ułożyć"? Wymieniałem teraz oponę i jak złożyłem to też było lekkie tarcie. Po 200 km nie ma ani sladu tarcia. I podobnie jak u Ciebie, Szparag pare mies temu zajął się kompleksowo hamulcami (łącznie z wymianą na oplot). Może mi też coś wykręcił? ;))))
|
Czy wciskałeś tłoczki w zacisk by założyć koło?
|
Cytat:
|
Cytat:
Uff u mnie Szparag wkręcił wszystkie śrubki, żadnej nie brakuje widziałem na zdjęcach ;) |
Kiedyś się naszukałem i naczyściłem i prowadnice, i tłoczki i wykręcałem pompkę, wszystko było ok... a była źle skręcona laga prawa tymi 4 śrubkami i dlatego tarło...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:28. |