![]() |
Zapraszam w Beskid Niski 12-21 lipca
Razem z Anuchą będziemy w tych dniach opiekować się chatką SKPB Lublin i przyległym polem namiotowym w Zawadce Rymanowskiej obok Dukli.
Zapraszam w odwiedziny, na kawę/herbatę/wodę/ognicho/nocleg(i). Nie znam jeszcze kosztów spania na ten rok ale pole namiotowe to grosze, chatka pewnie w granicach 10 pelenów. Jak się dogadać z bazowym, to część kwoty można odpracować... jeśli będzie co robić ;) Warunki raczej spartańskie: sienniki, studnia, sławojka. Jest prąd i gaz z butli, jest piec w kuchni. Prawie nie ma zasięgu komórek, chyba tylko orange w miarę łapie, reszta pojawia się i znika :) Jakiś spartański prysznic pewnie się postawi, zawsze można zażyć kąpieli w pobliskiej Jasiołce. Więcej o chacie: skpb.lublin.pl/zawadka.htm W okolicy dość dzikie i urokliwe tereny Niskiego, można wejść sobie na Cergową, Piotrusia, odwiedzić pustelnię św. Jana z Dukli, skoczyć na Słowację - 10km. Niby jedziemy parchem ale nie umawiam się na wspólne latanie - zależy ile będzie ludzi, ile roboty. czyli co, wpadnie kto? |
:-PB-)
|
tego to cholera nie rozszyfruję ;)
że niby bezołowiowa? |
cholera, LIPCA!!!
|
To dodupia... W lipcu to nie mam szans. Trudno-już zęby ostrzyłem ;-)
|
no trudno
pewnie podświadomie wyszedł ten sierpień, bo inaczej tego nie potrafie wytłumaczyć. chata działa przez całe wakacje a do sierpnia to jeszcze trochę czasu ;) kto wie? :D |
My bardzo chętnie Was odwiedzimy, daleko nie mamy a ja kocham Beskid Niski:)
|
będzie nam bardzo miło :)
też wieki temu zakochałem się w niskim, jego smutnych powsiach i braku ludzi w górach. tak wogle, to chyża jest dostępna cały rok, zawsze można zmontować pobyt poza sezonem :) |
Będziemy się błąkać towarzystwem w tym terminie po Bieszczadach, UA i Słowacji
Miejscówka wygląda obiecująco i bardzo po drodze :) p.s Termin powrotu ze Słowacji 16/17.lipiec |
jak pojade na podkarpacką integracje to chetnie was odwiedze
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:11. |