![]() |
Problem z TomTom Rider V1
Dostałem z moto nawi TomTom Rider V1 z 2005r. Nikt z niej nie korzystał przez ostatnie 3 lata, niby była sprawna. Próbowałem ją uruchomić, ale jest zero reakcji. Napięcie na stacji dokującej jest. Rozebrałem obudowę i na przewodach zasilających nie było prądu. Ogólnie nie mam sprzętu do sprawdzenia tego, mało się orientuję w tym i chciałbym dać ją komuś do sprawdzenia, ewentualnie naprawy. Podejmie się może ktoś? :)
|
Mogę zajrzeć :Thumbs_Up:
napisz do mnie na priv |
Tom Tom ...
Witaj! Jesli nie była używana(ładowana ) przez dłuższy okres padło aku.Stacja dokujaca nie jest w stanie go,,podnieść,,.trzeba użyć zewnętrznego zasilacza do próby odzyskania akumulatora.Jeśli nie to wymiana.
|
Porządne marki, mają bardzo dobre ogniwa zasilające. Może ładowarka jej nie podnieść ale impuls 12v już potrafi i może mimo wieku działać dalej latami. Takie mam doświadczenie
|
PW poszło.
|
Dokładnie tak ale INACZEJ...
Cytat:
|
Tzn zweryfikowałem nieco stan. Po podłączeniu zasilacza zewnętrznego ożywa. Chwilowo trzyma baterię. Obadam czy gniazdo na moto daje radę. Jeszcze kwestia map- jest tylko Austria, Niemcy i Szwajcaria.
|
Cytat:
Jakie mapy potrzebujesz?? |
Polska, Niemcy, Czechy, Słowacja, Austria, Węgry, Ukraina, Rumunia, Serbia, Słowenia, Chorwacja :)
|
Zlokalizowałem TT Europe - Single Map(v9.10). Jest ktoś w stanie stwierdzić, czy to ruszy na tej nawi?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:55. |