![]() |
Opona - help
Tylna opona. Ze środka wydłubałem kawałem metalu, prawdopodobnie musiałem najechać na jakąś puszkę :(. Uszkodzenie ma jakieś 1,5 cm długości i 1-1,5 mm głębokości. Nie mam pojęcia czy da się to naprawić. Krótkie pytanie, da się na tym bezpiecznie jechać czy wymieniać oponę? Od jutra miałem zaplanowany wyjazd :mur:.
http://imageshack.us/a/img833/6443/sdir.th.jpg |
Szkoda, że nie mam zdjęć opon Ukraińców, których spotkaliśmy z Mirmilem i TomkiemPe w Mongolii. Jechali Dnieprem i wszystkie opony mieli poprzecinane (z tego co zrozumiałem kupił je na bazarze jako zniszczone po kontrolach celnych) w środek dętka i wypełnienie kawałkiem grubszej gumy od środka. Dojechał do Mongolii.
|
Obawiam się, że będę jeździł z nieco wyższą prędkością niż dniepr po stepie. Pewnie da się jechać na samych felgach, wiem też, że ludzie kupują "fabrycznie" niszczone opony i naprawiają. Gdyby to był samochód to bym olał. W moto trochę mnie to martwi.
|
Cytat:
|
Ostatnio tez cos znalazlem w swojej oponie i usluszalem ze jezeli cos wbite "na sztorc" to mozna z tym zyc, natomiast jak jest szrama przez cala grubosc gumy to juz nie za bardzo. Ale ja sie nie znam zbytnio, pytaj Huberta;)
|
Ją bym jechał, dentki w zapasie i już :)
|
Piszesz, że 1-1.5mm głębokości.
Rozumuję z takiego wpisu, że sie nie przebiła? |
Opona nie jest przebita
|
Masz dobrą oponę!
Jechać i szerokości życzę... |
Ostatecznie okazało się, że opona nadaje się do eksploatacji. Dzięki za odpowiedzi.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:46. |