![]() |
czy warto pakować się do Maroca terenówką - suvem..?
takie może nietypowe pytanie dla tych co byli?
planuje.wraz z rodzinką skoczyć w lutym/marcu do maroka, na jakieś.10 dni na miejscu. do wyboru mam 2 auta własne. - Grand Vitara 2003 rok, 5D nie za wielkie auto 2,0HDI 109 km, automat, spalanie na poziomie 8,5L/100 - Ford S-max 2,0 TDi osobowe duże i wygodne auto, spalanie ok 6-6,5L/100 km po maroku planuje.zrobić zapewne ok 2-3 tys km razem do zrobienia zatem będzie ok 10 tys km. i tutaj pytanie, czy jest sens? koszta znacząco wzrosną a komfort podróży spadnie mocno. Rodzinka lubi przygody, dlatego dadzą radę i vitarą sie tam dokulać, to nie problem, tylko czy rzeczywiście Vitarą na szosówkach ja tam będę.miał gdzie pojeździć? zrobić dobre trasy? i od razu drugie pytanie czy da się tam spać.pod namiotem w lutym.? |
.........
|
Cytat:
tam gdzie najładniej najlepiej, chciałbym poznać ten kraj jak tylko to się da 10 dni, czyli takie marocco w pastylce... to co polecicie.. :) |
.........
|
w górach może być śnieg, deszcz to na pewno, raczej chłodno coś koło 15 stopni, niektóre dróżki są gliniaste to może być taniec :)
|
.........
|
a jak ze spaniem w namiotach..? temp. nocą? jakie?
|
.........
|
W nocy na południu ciepło.. W górach to raczej bym nie polecał bo ziomb okrutny.Nad morzem i oceanem znośnie. Ceny noclegow około 10 eur od osoby z opcja do stargowania za pokój do 20 eur dla rodzinki- z jedzeniem.
|
w takim razie gdzie jechać.. jak mam jedynie 10 dni.. powiedzmy maks 14 dni...
chciałbym być i na pustyni i nad wodą, a i góry zobaczyć bym chciał... :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:56. |