![]() |
Stare Garminy
w związku z lipą, którą odczuwam jeśli idzie o nawigację w smarkfonie równoległą z brakiem jakiejś sensowniejszej gotówki rozważam zakup jakiegoś starszego odbiornika Gremlina.
Chciałbym to mieć na moto i do auta na stałe i rozważam DWA warianty: 1. Jeden wariant bezmapowy /że tak go nazwę/ gdzie w krę wchodzą odbiorniki typu ETrex - gdzie CHYBA wyświetla się TYLKO track po którym mamy jechać bez tła jakim jest mapa 2. np. Garmin III Plus czy klasyczny StreetPilot /nawet są w kolorze ;D/ opcje 1 i 2 można znaleźć z okablowaniem, mapami i nawet opakowaniami oryg już za 300-400PLN pytanie czy to jeszcze robi? jest sens się w to pchać? WAŻNE - musi się dać bezproblemowo wrzucać w to własnoręcznie tworzone tracki. W 60 to nie był kłopot. nie wiem jak jest tu. ja nie mam wielkich wymagań jeśli idzie o prędkość działania - przez długo miałem 60tkę i dawała radę. nie mam zamiaru wbijać się w coś w podobie Larka. przez 2 lata 60tka NIGDY nie sprawiła mi kłopotu. Przeglądałem znany serwis aukcyjny i ceny są jak podałem. Sporo jest ofert. Kciałbym se taki telewizor założyć na GSa i do Madzi mieć na co dzień. Może ten streetpilot to nie jest zła opcja? czy jest? doradźcie kumotrzy. matjas |
Ze streetpilotami jest ten problem że są na kartę pamięci garminowską (droogo i mała pojemność) i nie obsługują tych nowszych map. Więc to może być problem.
Ja kolekcjonuję takie graty to bym pewnie kupił, ale w codziennym użytku może być problematyczne - niech się bardziej doświadczeni wypowiedzą. Aha, i unikałbym odbiorników jednokanałowych i z chipsetami MultiTrac8. Czyli mniej więcej sprzed 2002-2003 roku. Zdecydowanie lepszym pomysłem do użytku na codzień jest Garmin 2620 lub 2720. Ten pierwszy kiedyś widziałem na allegro za około 450zł cały zestaw... Pozdrawiam zimny |
http://www.ebay.de/itm/Garmin-GPSMAP...item27d85d4f24
tu masz za tą ceną coś lepszego, poproś Fazika, to ci załatwi i dostarczy! |
lepszy jest 2730 ...on przyjmuje mapy w postaci plOtwiera się w kompie jako dodatkowy dysk...
mam tez 2720 ale tamten jest zdecydowanie lepszy...choćby nawet dlatego ze mozna z niego wywalić mapę macieżystą-przeważnie stany- i robi się więcej niż 800 mega |
Polecam klasyk: Gpsmap 62 - został mi się jeszcze jeden - nóweczka w pudełeczku :D
|
bliźniak :D ja wię co ty tam masz. ale szukam tańszego rozwiązania.
póki co Lupi - taką 60tkę miałem właśnie. ale było krucho z sianem a leżała to musiała pójść do ludzi. to było bdb urządzenie. czyli co? wygląda na to, że starocie to po prostu starocie i nijak się to ma do współczesnych sprzętów... jak zaczynacie o jakichś dedykowanych kartach to już mi się robi mdło :/ A Etrexy? m |
|
fajne porównanie
dzięki Gonzik m |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:02. |