![]() |
Garmin Zumo 350
Gdzie w tym modelu ( który folder ) znajdę traki do zrobienia mapki przejazdu ??
|
Czy nikt niema tego modelu ???
|
Ja mam ale nigdy nie importowalem z nawigacji. W basecamp mozna importowac "routes" jednym kliknieciem z nawigacju na komputer, ale niestety nie wiem w jakim formacie sa. Poprostu jeszcze sie tym nie interesowalem. Pracujesz Basecampem?
|
Kiedyś robiłem tym programem trasę . Pliki do wstawienia w Basecampa z GPS-a wówczas dostałem e-mailem . Teraz miałem Garmina 350 od właściciela , który też jest lekko zielony w temacie . Nie wiem w którym folderze szukać tych plików i jakie mają rozszerzenie ( jeśli się w ogóle zapisały ) . Nawigacja była ustawiona na zapisywanie trasy .
|
Ściągnij sobie ze strony garmina program mapsource. Podłącz zumo po usb. Kliknij importuj i wybierz zakładkę "ślad"
|
Temat stary, ale szkoda robić kolejny.
Navi traktuję jako do zapisywania tracka i w razie awarii komórki (OsmAnd). Mam włączone rejestrowanie ścieżki w GPS. Jak jechałem 1-2 dni, było ok po imporcie w BaseCamp, aby mieć z czego zrobić tracka. Byłem pewien do dziś :(, gdy rejestrowało mi przez 9 dni i okazało się że mam tylko od 2 do 5 października, a jechałem od 27 września. W pamięci z 8GB mam 600MB wolnego. Jakiś pomysł? |
Poszukaj w urządzeniu wszelkich pliki z rozszerzeniem .gpx i je pooglądaj, czasami (Zumo660) jak jest zbyt dużo punktów - to się takie tworzą a bieżący ślad jest ich pozbawiony.
Na przyszłość (Zumo 660) po każdym dniu - zobacz bieżący track, eksportu go pod nazwa np. dnia i WYCZYŚĆ bieżący track - to na pewno niespodzianka Cię nie spotka. |
Dzięki. Sprawdzę
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:27. |