![]() |
osłona zębatki zdawczej do AT RD07
Czołem
Poszukuję gotowca lub pomysłu na rozwiązanie osłony. Problem w tym, że oryginalna plastikowa po jeździe po piachu lub błocie gromadzi w środku cały możliwy syf i trzeba ją odkręcić aby to usunąć lub wymyć wodą pod ciśnieniem. Rozwiązania stosowane w moto do "bardziej terenowych zastosowań" lepiej współpracują z myjką ciśnieniową. Jakieś pomysły lub gotowe rozwiązania? |
Odkręć plastik i zostaw tylko tą metalową "podkowę". Plus jest też taki że możesz sobie posmarować wałek przy każdym smarowaniu łańcucha.
|
Właśnie wyżej dostałeś najlepsze rozwiązanie. Można oczywiście dorobić coś bardziej rejli. Ale sama blacha z oryginalnej osłony wystarcza.
|
Myślałem o czyś "ażurowym" a nie "bez niczego". Nikt nie robi takiej osłony?
|
Nie wiem czy ktoś robi ale mógłbym spróbować.
|
Jakaś perforowana osłona z Amelinium dała by radę.
Wolę nie jeździć z zębatką na wierzchu koło buta i dźwigni biegów. Trochę mnie to stresuje :D |
Staaaary nie peniaj ;) jedyna możliwość kontuzji z tamtych rejonów to zerwany łańcuch a na to plasticzana osłona i tak nie pomoże :)
Ja tylko mam wiecznie poobcinane sznurówki na lewym trampku ;) |
no właśnie ze sznurówkami jest problem, kiedyś przejechałem się bez tej osłony kawałek do sklepu w cywilnych butach i oczywiście sznurówki wkręcone :D
wniosek z tego taki, jeśli jeździsz bez osłony to buty na rzepy ;) |
Jak sie jezdzi w butach sznurowanych to sie wklada sznurowadla do buta bez wzgledu na obecnosc oslony...
|
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:36. |