![]() |
muszę zmienić sprzęt...da radę ktoś poradzić?
panowie, ew. panie, poradźcie coś, podpowiedzcie...
chce coś w teren, na dobry początek, ale i żeby w trase też dało rade... w oryginale AT to za dużo, ale może coś solidnego w miarę i z czym sobie poradzę...ujażmiłam intruza 1.4...co dam rade ujeździć??? mam 162 wzrostu:p chyba że ktoś mi przerobi AT, żebym sięgała kawałkiem nogi do ziemi:) |
Baba my właśnie dla Maćki szukamy BMW F 650 GS. Kanapa jest tam na prawdę nisko ...
|
Trochę reklama, ale może trampek-pieszczoszek...bo wypieszczony na maxa:)?
http://www.transalpclub.pl/forum/ind...forum=7&id=304 |
ale coś, czego szkoda aż tak nie będzie jak gdzieś wpadne HGW gdzie
transalpem to była okazja pojeździć w sumie :) w błocie chce mi się trochę potaplać :p |
nie ma moto uniwersalnego, złotym środkiem jest trampi , AT, albo tenerka jakaś. Oczywiscie co polecam? Honde- mota niezawodne jak każdy wie a z obniżeniem nie ma problemów, siedzonko troszke zawieszka i już :)
|
Do taplania sie w błocie ? IMHO trampek, at ani terefere sie nie nadaje do nauki. Można sobie kuku zrobić, a częstotliwość podnoszenia kloca z ziemi może dobić :)
Ze sprzetów dualowych to najwyżej dr350n bym wział, jakieś xr 250, dt 125 (ostatnio swojego obniżyłem pod kobitke 159cm + nauka jazdy). Albo inaczej - 130kg to masa graniczna, powyżej szkoda sobie tyłek zawracać bo choć się da jechać to bardzo trudno się uczyć :( Pozdr newrom ex xl600v owner ;) |
a huk tam, postanowione o 19.30 zostało! sprzedaje intruza, kupuje AT do przerobienia, łatwo nie będzie, aby samemu tylko nie jechać nigdzie, licze na pomoc moich chłopaków z podlasia :) dam rade...jak mi się wykręci coś ,to czy to jest intruz czy AT to i tak sama nie podniose.....uczyć to się nauczę...poobijam się najwyżej, hehe...kuźwa raz się żyje...
|
hehehe co za ambitna postawa !! tak trzymać. A co do podnoszenia to nie takie cuda w wykonaniu kobitek widziałem wiec dasz rade :D
|
nie ma rzeczy niemożliwych :)
kiedyś mówili że laska na motocyklu to paradoks jakiś, przynajmniej tu u nas jak się człowiek uprze, to wszystko się da, nie muszę szaleć przecież... jak z intruza zostanie to se skuter kupie do palenia gumy i jazdy po piachu, hehe..jak kiedyś...chłopaki pamiętają jak było, hehehe |
Dasz radę podnieść! Wystarczy chcieć (no i ciut techniki) :) Ja myślałem, ze ciężko się podnosi, więc jak zaliczyłem pierwszą glebę to zaparłem się z całych sił i... mało brakło, a afryczka by salto zrobiła hehe ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:15. |