![]() |
MOTOZ Tractionator na tył-ktoś zna, jeździł?
Siemka.
Chcę zakupić i z czasem założyć do mojego KATA ADV 990"s" nową oponkę do tyłu. Ma to być MOTOZ Tractionator 140/80-18. Podrzućcie proszę Wasze doświadczenia i spostrzeżenia z jazdy i zużycia itp w temacie tej oponki. Teraz jeżdżę na MITAS'ku E-09 150/70-18, no i jest już dla mnie ta oponka za bardzo szosowa. Szukam czegoś bardziej OFF. O tym jest mowa: http://allegro.pl/motoz-140-80-18-tr...687761483.html |
Niektórzy na forum ADV pozakładali Motoza do dużego Kata (chyba Igrek i Kolan ode mnie z Lubuskiego). Zajrzyj tam.
|
W DRZ 400 chodziły te oponki bez zarzutów. Ale to nie nadaje się na asfalt...Nie jestem przekonany czy to doby pomysł...DRZ nosilo po drodze juz przy 80km/h
|
Z przodu mam już trzeciego MOTOZ Tractionator i,średnio 5tyś i do wymiany
ostatniego reklamowałem po 400km, wyząbkował mi się do bialego płótna ale dali mi nówkę sztukę,podobno była ferelna partia. Jeżdzi się na nich bardzo fajnie |
motozy fajne są.. mocne i wytrzymale.. na lc8 też pojadą nie mało..
jedyne co to huczą straszliwie... :D ps. do 160 nic nie buja.. :D |
Ramoneza, a ja do przodu założyłem Dunlopa D952... i jestem MEGA SUPER zadowolony!!!! Jak dla mnie ma tylko tę jedną wadę, że nie ma homologacji "asfaltowej".
Ex1, to że wyje/huczy, to mówi się trudno. A 160km/h ... co to to nie-ja tak szybko nie jeżdżę, bo mnie indeks prędkości opony przedniej ogranicza do 130 tylko. :) |
nie wiem jak lubisz latać, ale do d952 najlepiej pasuje d908RR :D
motoz słabawo po asfalcie lata, będzie kwadratowa, i będzie huczeć jak mówiem, w terenie całkiem fajnie, ale bez wow! :D stosunek ceny do jakosci bardzo dobry |
Ex, tak jak już pisałem, to że będzie huczeć to mi nie przeszkadza. Bo asfalt traktuje tylko jak zło konieczne czyli jak najmniej, jako dojazdówka.
Dunlop d908RR może i fajna jest, ale kosztuje ponad 2sztuki Motoza!!! Na tę chwilę krucho z kasą i sobie nie pozwolę na nią. Idę o zakład, że jestem najbiedniejszym posiadaczem KTM'a ADV 990"S" w zachodniej Europie :) Sam się zastanawiam jak mi się to udało, że go w ogóle mam!!! Więc w sumie moje pytanie powinno brzmieć tak: -czy Motoz Tractionator będzie lepiej robił robotę w terenie aniżeli Mitas E09, czy też nie? Czy jest to zamiana jak z przysłowia "Zamienił stryjek , siekierkę na kijek". |
Nie wiem czy pamiętasz ale miałem na przodzie coś takiego jeszcze w afrze i kleiło jak wściekle. i jeszcze szybciej schodziło. O jakichś uślizgach nie było mowy. Na tyle w dużym kacie to chyba pomyłka. Kostkę pourywa...
|
ja mam obecnie motoza na tyle i nie ma się do czego przyczepić, dobrze trzyma a po 1000 km nie ubyło go za wiele
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:06. |