![]() |
Jak rozpoznać oryginalnego KTMa? Pytanie o owiewki
Zamierzam wkrótce przejść na pomarańczową stronę mocy, dlatego mam do was - posiadacze KTMów - pytanie. Chciałbym kupić Adventura z 2008 roku i oglądałem ostatnio jednego, ponoć wszystkie plastiki oryginalne, niemalowany...jednak...przyjrzałem się wszystkim owiewkom, lakier na wszystkich tego samego koloru. Jednak po macanku...przedni błotnik oraz przednie owiewki z napisem KTM są gładziutkie jak szkło, a owiewki na zbiorniku oraz ta od schowka są już z szorstkiego plastiku.
Mój kolega jeździ Adventurem i u niego jest tak samo. Jednak oglądałem ostatnio również innego i plastiki na całym motorku są z jednego, chropowatego plastiku. Gdzie tu racja? Proszę o pomoc. |
:) hehe nie wiem co dokładnie masz na mysli z chropowatego plastiku? no ale
napewno niektóre roczniki i malowania mogą się od siebie różnić... dla przykładu modele po lifcie, czyli te od 2009 roku są już z nieco innych materiałów, moim zdaniem gorszych. 950 znów mają chyba nieco grubsze baki niż 990 w dolnych partiach. takich szczegółów można czasem sporo znaleźć. tak więc ja bym się specjalnie nie bał..bo to o czym piszesz jest raczej normalne. tak samo jak i nie zawsze idealne spasowanie plastików przy kokpicie. zwracaj uwagę na lakier, lakiery w kacie chyba zawsze mają rózne dodatki, w postaci brokatów i innych bajerków, jak jest jednakowy to bym nie martwił :) |
Kupiłem przedni błotnik od lc8 pomarańczowy właśnie z takim brokatem zastanawiałem się czy to ori czy ktoś se malował...
|
Bo KTM-y są nie tylko najlepsze ale również najpiękniejsze:D. Mój 2010 jest bro-katowany:)
|
Brokat to oryginał , a co do plastików to prawda że są żle spasowne :)
|
Nie są źle spasowane tylko rama wygina śmiało ciało ...:D:D Dlatego gmoli nie można założyć do ramy bo dziurki ciągle w innych miejscach się znajdują..;)
|
Jakie dziurki na gmole?? u mnie tam żadnych nie ma :D
|
Cytat:
Kat ma gmole mocowane do dziurek przy bakach.. :D rama jest dużo wyżej. PS. najmocniejsza i najsztywniejsza w swojej klasie! :D |
Hehe, nie do końca mnie chyba zrozumieliście :)
Co do koloru lakieru rzeczywiście się zgadzam, ten pomarańczowy ma fajny zielony brokacik. O spasowaniu plastików nie wspominałem, ale z tego co widziałem, są dobrze spasowane. Chodzi mi o plastiki w dotyku. Wszystkie matowe, oprócz tych z przodu, które są gładziutkie jak *upa niemowlaka. W innym kacie wszystkie plastiki były matowe (dotyk) i wyglądało mi to bardziej firmowo. Zresztą...trafiłem dzisiaj jakimś cudem do salonu BMW i...prawie siłą musieli mnie odciągać od F800GS :D |
Cytat:
a teraz do rzeczy... jaki rocznik był tych motocykli o których piszesz i jakie malowanie..? i które elementy nie pasowały do siebie..? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:27. |