![]() |
gaśnie w czasie jazdy
szukam,ale podobnego wątku nie znalazłem.
dzieję się tak bardzo bardzo rzadko.Ale się dzieje. dzisiaj znowu. moto zatankowane,silnik rozgrzany,w czasie jazdy nagłe łuuu. "ja mu gaz,a on mi zgasł:)" efekt jakby zabrakło paliwa.(choć bez szarpania i przerywania) po kilku próbach kręcenia,włączam ssanie. niechętnie,ale silnik pali,powoli wchodzi na obroty. korzystając z tego że moto chodzi,kawałek jadę na ssaniu. po chwili usterka mija,wyłączam ssanie, moto chodzi normalnie. wiem że zbyt mało konkretów aby podjąć diagnozę, może chociaż poradzicie od czego zacząć.. ? |
Zacząłbym od pompy
|
Miałem podobnie http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8741
|
też stawiam że to pompa... i pewnie z czasem będziesz tak miał coraz częściej...
|
Pompa...podłacz bezpośrednio paliwo omijajac pompę, i się wyjaśni. Rozepnij wtyczkę od zasilania pompy.
|
U mnie identyczne objawy były, miałem drugą pompę w zapasie, zmieniłem - cisz i spokoj do teraz.
|
Pompa.Zrób jak puszek radzi.
|
dobra,spróbuję.
chociaż jak pisałem-dzieje się rzadko. albo wyczekam do kolejnego razu,albo zabiorę się już teraz za pompę. podziękował |
3 Załącznik(ów)
P.S.Aby dopełnić formalności:
w obudowie znalazłem opiłki,a styki u mnie wyglądały tak: (foty) wymieniłem na zestaw tour max-na razie bangla jak złoto,:at: Puszek i inni-dzięki za rady:bow: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:08. |