![]() |
kontrolka rezerwy 07/07a
Ktoś w przypływie jesiennej depresji nie zastanawiał sie na wspawaniem w bak tego śmiesznego termisorka (czy jak to sie tam nazywa) bo chyba tylko w tym problem ze nie jest wlutowany w bak. Mozna by to wtedy podpiąc pod kontrolke bocznej stopki i heja. Prosze mnie wyprowadzic z błędu jezeli sie myle.
|
Można tylko po co sobie komplikować życie ? Tripmaster w połączeniu z rezerwą w kraniku w zupełności wystarcza :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Chociaż młody jestem i jeszcze wielu rzeczy nie słyszałem. |
Cytat:
zobacz na ile kaemow styka Ci do rezerwy, tyle sobie wpisz w -TRIP i juz wiesz za ile km masz szukac stacji benzynowej. a co do szczegolow to w Wawie tanio jest na Lukoi :) |
Genialne, wprost genialne.
|
albo jeszcze prosciej: po przekreceniu na rezerwę wbij minus Trip, zresetuj do zera i i jak bedziesz mail -70km to tankuj.
|
taaaa...tylko co wtedy gdy np spali więcej i do planowanej stacji będzie trzeba pchać....
ja tam wolę kontrolkę Dzieju //jako że od 3 tyg nie mam komputera korzystam z Jarkowego// |
A myślisz, że kontrolka jest na 100% miarodajna?
|
wiesz co , ponad 30000km mi działa i to bezbłędnie i do tego nigdy mi nie zabrakło paliwa ktorego brak powoduje rozwalanie pomp paliwowych.
Zanim przekręcisz kranik na rezerwę parę km jedziesz na suchej pompie i to jest najwazniejsza sprawa jesli chodzi o kontrolki paliwa, kranik to porazka i morderstwo pompy !!! ale jak kto chce zbijać pompę niech stosuje kranik powodzonka gdybym zaczoł jeździć 07 to montaż kontrolki ,przynajmniej jednej,byłby obowiązkowy. no ale co kto lubi.... Dzieju |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:53. |