![]() |
Ciekawe trasy i miejsca dla motocyklistów -mapka i aplikacja
Witam
Chciałbym z góry przeprosić za wiadomość o spamerskim charakterze, ale myśle że jest to na tyle ciekawy projekt że mi wybaczycie, a jeśli nie to oczywiście można wiadmość umieścić w koszu :) Sezon już się zbliża, więc chciałbym podzielić się czymś co tworze od pewnego czasu na moto-opinie - jest to mapka z naniesionymi ciekawymi miejscami do odwiedzenia - zamki, jeziorka, dobre winkle, miejscówki itd. Każde miejsce ma swoją tablice gdzie można polecić inne atrakcje w pobliżu lub np. polecić jakiś nocleg w okolicy. Ciekawe trasy i miejsca motocyklowe Mapka jest w rozbudowie, więc kolejne miejsca jeszcze się będą pojawiać. Stworzyłem też aplikacje na androida DO POBRANIA TUTAJ http://www.moto-opinie.info/news_img/159.jpg Po odpaleniu pobierana jest nasza pozycja z sieci GSM lub GPS jak jest włączony i pokazywane wszystkie miejsca w pobliżu naszej lokalizacji - przechodząc na kolejne strony wyświetlane są coraz odleglejsze miejsca i odległość od nich w kilometrach - można znaleźć miejscówke na krótki lub dłuższy wypad, a po przyjechaniu na miejsce jeszcze sprawdzić czy w okolicy nie ma blisko fajnych miejsc do odwiedzenia Myśle że aplikacja przyda się podczas weekendowych wypadów na motocyklu. |
Ciekawa inicjatywa, szkoda tylko że mam telefon z WP ;)
|
Góra Żar na szczyt oficjalnie jest zamknięta dla ruchu samochodowego i motocyklowego ;)
|
Cytat:
Cytat:
|
Pozwole sobie odświeżyć - strona została mocno przebudowana, dodałem ostatnie wpisy tablic na stronie głównej żeby nie trzeba było wchodzić i sprawdzać czy ktoś coś napisał, możliwość publikowania własnych filmów na tablicach miejssc(wystarczy wstawić link do filmu na stronie) i co najważniejsze - już ponad 0.5 tys. ciekawych miejsc do odwiedzenia :)
Nowy adres strony: http://miejsca.moto-opinie.info/ |
Kolejna funkcja - dodane noclegi przyjazne motocyklistom. Po dodaniu noclegu za pomocą formularza będzie on wyświetlany obok miejsc, które chcemy odwiedzić(noclegi do 60 km ułożone wg. odległości od tego miejsca).
|
Powiem krotko i na temat sam kiedys o czyms takim myslalem ale skoro juz jest cos takiego to oczywiscie sciagam!
|
bardzo fajna, instaluje i będę testował :-)
|
Dzięki za miłe słowa, mam też w planach wprowadzenie kilku nowych funkcji - między innymi mape miejsc tak jak na stronie www, dodawanie ciekawych miejsc wraz ze zdjęciem prosto z aplikacji czy tryb offline żeby nie trzeba było korzystać z internetu podczas jej używania.
|
Tyle rozmow o ciekawych miejscach i problemow technicznych by to poprowadzic a tu prosze. GOTOWIEC!!
Zajebista inicjatywa sciagam apke i trzymam kciuki za rozwoj projektu!! Pozdro Edit: Niestety Apka dostepna tylko dla osob przebywajacych w polsce |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:36. |