![]() |
Wężyki odpowietrzenia, czyli która rurka w jaką dziurkę?
Kontynuując remont mojego śrupa, zapragnąłem odtworzyć system odpowietrzenia zgodny z oryginałem.
[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/280...5/40561322.jpg[/IMG] Wężyki mają średnicę chyba 4,5mm, ale zauważyłem, że niektóre mają cieńszą ściankę, a niektóre grubszą. Czy ma to znaczenie? Może poprzedni właściciel po prostu miał taki, a nie inny i taki założył... Najważniejsze pytanie - do czego podłączyć poszczególne końcówki? 1. Czy wężyk spod gaźników łączy się jakoś z układem po prawej, czy dynda sobie niezależnie? 2. jeżeli się łączy, to czy to jest nr 10/8 po prawej? 3. odpowietrzenie puszki pompy to nr 10/8 po prawej? 4. Czy zaworki aircut są jakoś z tym połączone, czy mylę teraz pojęcia? Pytam, bo u mnie tego po prostu nie ma po jednej wizycie u pewnego "mechanika" poznańskiego (którego pominę milczącym komentarzem i nie mam żadnego wzoru oprócz powyższego rysunku. Zauważyłem kiedyś, że jeden wężyk był podpięty do poziomej porzeczki ramy, ale się tam kończył - może to był nr 10. Czy powienien mieć jakąś kontynuację? Co za burdel :dizzy: I takie pytanie do kolegów na koniec - czy ta instalacja może mieć jakikolwiek wpływ na pracę motocykla, czy zapobiega tylko, żeby waha nie lała się po gorącym silniku? Za wszelką pomoc z góry dziękuję. Pozdr |
I dołączę się do pytania odnośnie tych wężyków. Co się stanie jak będą one zatkane? Już kilka razy zdarzyło mi się przejeżdżając przez głębsze brody i szersze rzeczki, że po chwili brodzenia afra gaśnie, a po kilku lub kilkunasty sekundach normalnie odpala.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:45. |