![]() |
co czynić gdy guma pęka
Lejdis & Dżentelmę,
jest następujące pytanie, gumowy element zaznaczony na poniższym zdjęciu czerwonym kółkiem wykazuje objawy postępującej degradacji. czy mam się tym przejmować: a) bardzo b) średnio c) olać temat ? http://i57.tinypic.com/ajkpdv.jpg będę dźwięczny za odpowiedź i pozdrawiam sedecznie |
Jak jeździsz w terenie to syf będzie się tam dostawał i po jakimś czasie szlak trafi oring przez co zacznie lać się tamtędy płyn.
Ja bym się jakoś strasznie nie przejmował do zimy dolatasz, zestaw naprawczy kosztuje ok 100zł , wymiana to ok 1h przy piwku. |
" co czynić gdy guma pęka"
Zadałes bardzo poważne pytanie - co robić gdy coś się psuje- naprawiać czy nie? Myślę że twój motocykl się zużył , wystąpiła poważna awaria układu hamulcowego i czas wysłać babcię na złom i rozejrzeć się za najbliższym salonem BMW :haha2: a na poważnie to olej sprawę , a jak Ci kiedyś zacznie puszczać to zestaw naprawczy -ta guma, nowy tłoczek z uszczelkami i seger kosztuje 70 zł. |
"co czynic gdy guma peka?"
-No,cza sie zenic ;) |
śmichy chichy beemwu a pompy nie rozbierałem nigdy więc nie znaju czy to jest jakiś element uszczelniający i czy mi, za przeproszeniem, nie pocieknie. jak to tylko zewnętrzny element to bóg zapłać bo plan jest na przyszłość aby pompę może zmienić.
|
IMHO wymienić jak najszybciej!
Woda - kurz zniszczą cylinderek i pompa do wymiany:( |
Nie jeździj do zimy tylko naprawiaj. Zgodnie z prawem murphego walnie wtedy kiedy najmniej powinno.
|
Proponuję sondę :D
|
Mackowi pękła guma. Co powinien zrobić?
A) robić B) nie robić C) zbierać na alimenty |
odp.C !!!!!!!!!
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:32. |