![]() |
Rocc Dual
Witam. osobiście szukałem kasku jakiegoś ciekawego i natrafiłem na https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...b3&oe=5482428Bkask firmy ROCC.
Wygląda dosyć porządnie i mam nadzieje że długo posłuży. |
I jakie opinie po miesiącu używania?
Pytam bo przymierzam się do zakupu nowego kasku. |
Przyłączam się z pytanie, jak użytkuję się ten kask.
Jak się ma rozmiarówka XL, do głowy z obwodem 61cm? :) |
Brat ma używa (tak długo jak ma prawko - czyli od października), wiele nim nie nawinął, ale po tych ok 500 km całkiem zadowolony niego jest.
Co do rozmiarówki to polecam na głowę ubrać, bo Młody inne kaski L-kę mierzył i były OK, ale ten kupił M-kę. |
Chciałem się wybrać do Olka Motocykle na przymiarkę, ale oni takiego kasku nie mają i nie słyszeli o nim.
Może ktoś wygłosi jeszcze opinie o rozmiarze XL. |
I co może ktoś cos więcej wypowiedzieć się na temat tego kasku. Też nosze się z zamiarem kupić nowy, a nie chce przepłacac za naklejkę (marke) gdyż czasami bywa tak, że gorsze jest lepsze od dobrego.
|
Cytat:
|
A to nie jest ten sam:
http://sklep.olekmotocykle.pl/s-line...sk,420673.html |
Cytat:
Uwagi: 1. Plastiki dodatkowe (daszek, elementy nawiewu) podłej jakości - jak tania chińska zabawka 2. nadmuchiwane boczki są do d... - przygryzam sobie policzki od wewnątrz jak tylko otworzę japę, 3. szyba paruje jak diabli czy to w chłodne, czy deszczowe dni. Szyba ma bardzo słaby (albo w ogóle nie ma?) nawiewu z przedniej wentylacji. Jeżdżę cały czas z co najmniej uchyloną. 4. górna wentylacja to atrapa - pod otwieranymi wlotami nie ma żadnego kanału doprowadzającego powietrze do wnętrza. 5. przednia wentylacja to też półatrapa - wyjątkowo słaba wydajność. To co wieje na mordę pochodzi SPOD szczęki 5. śrubki trzymające przednią część daszka notorycznie się odkręcają Zdrówko, Miszel |
Dzięki Miszel za szybki odzew.:Thumbs_Up:
N to juz mamy obraz tego kasku. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:30. |