![]() |
Reflektory od fiata po latach...
Wiem, że temat byl na starym forum:)
Dlatego właśnie pytam tych co zastosowali: Jak z trwałością tego patentu? Czy pojawiły się jakieś niespodzianki? Co zrobilibyście inaczej i jak? Czy ktoś zastosował może inne zamienniki? |
Mam już dwa lata.
Problemów zero. Dałbym przekaźnik, którego włoska wersja nie ma. Mam Wesem'y. Najlepsze lampy do fiatopolonezów robiła taka jedna firma polska, ale cholera nie pamiętam nazwy... |
http://sklep.wesem.pl/3/6623/Element...ednie_typu_FSO
takie właśnie wstawiłem zakupiłem po 23zł w sklepie motoryzacyjnym szukaj raczej w sklepach z częściami do stara |
a że tak głupio zapytam...czy to ma byc konkretny wariant? znaczy mijania, drogowe(czyli długie,tak?), czy mijania/pozycyjne? jeśli klosz jest ten sam, to chyba od żarówki(dwa druciki) i przełączenia zależy czy będzie świecic na długich czy mijania?coś kiepsko dziś..myślenie boli;)
też sobie takie zrobię, a jak!! :)i termostat od tico;) |
|
Niedługo to będzie Daewoo/FSO XRV750 :)
|
Hondaewoo Africo Twin ;).
|
Mnie to chodzi o zmianę z brytyjskich na polskie... może da sie same klosze zamienić jeśli rozmiar będzie ten sam, bo instalacja jest ok (nie włoska). Zrobiłem taki patent w rusku ale odwrotnie :) symetryczne ruskie szkło przekleiłem do H4 z żuka.
|
Ja zrobilem i mam trzy uwagi:
-przekaznik do wlacznika swiatel (kilku osobom padl, kilka jezdzi dalej). Mi padl w Albani:) -na stronie Wesemu mozesz kupic klosze z zarowkami do pozycji. Nie udalo mi sie znazc takich w normalnych sklepach -niby oczywiste ale na kostki mozesz kupic gumowe nakladki (tyl klosza). Wesem daje sam klosz. No dobra cztery: - jak bedziesz wklejal lampy zwroc uwage na estetyke bo pozniej to jest bardzo widoczne, klej wylazi itp. |
Gumy na klosze to rarytas podobno. Ja znalazłem dopiero w starym sklepiku dziadka jakiegoś. W piwnicy trzymał, wierzył, że kiedyś po nie ktoś przyjdzie :). Dwie ostatnie zakurzone wziąłem, za dychę.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:29. |