![]() |
Jak wymienić płyn hamulcowy w DL650A?
Hej :-).
Pytanie mam do kolegów mechaników - bo sam nie mogę w to uwierzyć, ale w instrukcjach Suzuki jest tylko opis standardowej wymiany płynu hamulcowego - tak jak w Afryce... Nie ma ani słowa, o tym, że w związku z ABSem jest coś inaczej. Czy mam zakładać, że płyn się przeciągnie sam przez pompę/zawory ABSu? Czy to jednak bardziej skomplikowana czynność i jest tam gdzieś po drodze jeszcze kilka punktów? |
a to ogladales http://www.youtube.com/watch?v=pyWRMd7A4Oc
|
Hmm.. No tą procedurę znam i przeprowadzałem ją kilka razy. Wymieniałem do tego uszczelnienia pompy hamulcowej, rozbierałem zaciski, zmieniałem przewody...
Dlatego właśnie mechaników pytam :-). Czy to aby na pewno wystarczy? Czy jeżeli motocykl ma ABS, a w szczególności V-Strom - procedura się nie komplikuje? |
W lc8 z abs robiłem, odpowietrzałem tył po wymianie pampy hamulcowej i nie robiłem nic szczególnego, dłużej to trwa ale procedura taka sama jak bez abs'u.
|
Witam,
mam DL650 z ABS. W tym motocyklu jest dość proste odpowietrzanie, niezależnie czy masz ABS czy nie wygląda tak samo. Przygotuj się tylko psychicznie na to, że zajmie Ci to więcej czasu niż w standardowym układzie. Szczególnie jeżeli chodzi o przedni hamulec. Pompa ABS znajduje się z tyłu motocykla i biegną do niej przewody powyginane góra/dół w których lubi się zabłąkać jakiś mały bąbelek powietrza. Serwisówka mówi prawdę, nie potrzeba jakiś specjalnych czynności. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:01. |