![]() |
Informacja turystyczna
Może zebrać do kupy i w jednym miejscu zamieścić zeznania podróżników dotyczące krajó po których jeździli. Chodzi o to aby każdy z łatwością mógł dowiedzieć się jakie papiery, niespodzianki czy niebezpieczeństwa mogą wystąpić np w drodze do Kirgizji. Myślę, że porady praktyczne z pierwszej ręki będą bezcenne. Szukanie po całym necie jest czasochłonne i nie każdy może to robić np w fabryce. Osobiście chciałbym wiedzieć jak załatwić np wjazd do Kazachstanu czy innego ciekawego kraju. Czy na granicy trza długo oczekiwać, czy robią problemy albo czy wkłądają palec w dupę szukając narkotyków :) podobnie jak z dokumentem CPD. Ja jak znajdę chwilkę to może nasmaruję z drugiej strony kilka opinii na temat szpeju biwakowego, nie tylko na motocykl ale przede wszystkim w górki i na biwak :) taki dział o sprzęcie też by się przydał
co wy na to? |
Tak, tak i jeszcze raz tak ;)
|
tez jestem za,tylko zeby to bylo uporzadkowane,a nie co siodmy post dotyczy tego samego kraju
|
Cytat:
|
stąd apel zarówno do podróżujących o konkrety jak i do forumowiczów o dyscyplinę i nie wtrącanie wątków o wymianie przekaźnika pompy paliwowej na granicy kirgijskiej, z palcem w dupie czy bez ;P konkret, konkret i konkret, może na wzór tabeli napraw w podziale na kraje? może pod okiem moderatora aby śmieci nie wpisywać?
|
Wiesz jak to jest z konkretami.
Jeden napisze: "Granica luz, bardzo przyjemnie, zero problemów, czas 15 min" Przyjdzie mądrala a właściwie "mondrala" ;) i napisze: "Dramat, gorąco, brudno i bez toalet. Muszą się jeszcze długo rozwijać" Nastepny "podróżnik" napisze: "Katorga, 3 godziny i masa łapówek. Nie polecam. Lepsze są Niemcy" itd, itd |
Ja bym proponował zrobić to w postaci wikpedii ...
|
popieram huberta- bo grzebanie w wątkach to męczące jest (jak się czegoś szuka) ;)
pzdr edit: ew można przeklejać co ważniejsze rzeczy z wątku do afripedii |
no dobra, myślałem o wikipedii ale nie śmiałem zaproponować :), kto pierwszy? chwalić się! pisać :)
|
Hmm może pomyśleć nad jakimś schematem typu Przepisy drogowe, Ceny itd żeby każdy wpis był jakoś podobny ...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:25. |