![]() |
Wariacje pradowe
Witam
Sprawa wyglada tak.... jakis czas temu ugotowal mi sie aku...smrod zgnilych jaj :( wsadzilem nowy , moto odpalilo, wypilo wache z gaznikow i zasnelo :spac: diagnoza.. pompa dzis wsadzilem pompe z NTV 650...moto odpala i jezdzi pieknie :at:ale... zbraklo mi stopu, swiatla postojowego, tripmastera i migaczy po prawej stronie. lewe chodza normalnie a prawe nie , tylko slychac przerywacz jak cyka w szybszym tempie. co ciekawe ,jak wlacze awaryjne to tez chodzi tylko lawa strona i co wy na to madrzy ludzie |
Regulator napięcia narobił bałaganu.
|
jutro zmierze jakie jest ladowanie i zobacze co dalej...
ciekawosc mnie zzera ale moto pod domem a miernik w garazu po drugiej stronie miasta:( |
szkoda odpalać moto. Popalisz kolejne odbiorniki. Regulator padł. Przeładowuje. Stąd padnięta bateria i reszta odbiorników.
|
Mi regulator w Trampku załatwił prawie wszystko włącznie z modułami. Szkoda odpalać i spalać to co jeszcze działa :D
Wyklikano z Tapatalk |
regulator napięcia albo masa
U mnie oberwała się masa pod bakiem, pękła przy samym oczku, objawy miałem podobne. |
zaraz przestanie działać obrotomierz itd itp
zmierz napięcie |
strzalka dla wszystkich
dzieki za podpowiedzi.... wlasnie wrocilem z pracy i wykonalem stosowne pomiary.. 1. aku przed odpaleniem moto 12v 2. moto odpalone na ssaniu ok 2000 obrotow 18.5v na swiatlach,19 bez swiatel 3. okolo 3000 obr , wskazania dochodza do 20v :( tak wiec co ? pewnie regulator..... szykuje sie drenaz portfela |
Regulator jak nic
Kup sobie od razu Voltomierz żeby już się nie powtórzyła sytuacja Tu masz regler forumowy też na nim już śmigam http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=5592 I voltomierz żeby prądy mieć pod kontrolą cały czas http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8954 |
u mnie w Holandii znalazlem Tourmaxa za 110€ a w Polsce 320 zlociszy wiec roznica jest...
tyle ze ten na miejscu moge miec w domu za dwa dni a z Polski ktos to mi musi jeszcze to przywiezc wiec dluzsze czekanie a tu slonko sie przebija i temperaturka taka akurat jak potrzeba....:mur: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:15. |